World RX, Πορτογαλία: Ο Loeb 5ος, νίκη του Solberg

World RX, Πορτογαλία: Ο Loeb 5ος, νίκη του Solberg

Στον πρώτο του αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross ο Loeb τερματίζει πέμπτος ενώ ο Solberg παίρνει τη νίκη.

Θα μπορούσε να είναι τίτλος σε άρθρο για αγώνα WRC μιας άλλης εποχής. Αναφερόμαστε ωστόσο στον πρώτο αγώνα της σεζόν 2016 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, ή επισήμως World RX.

O
Sebastian Loeb συμμετέχει στον θεσμό φέτος με την Peugeot. Στον πρώτο του αγώνα ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC πήρε την 5η θέση, ενώ ένας άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής των rally, ο Peter Solberg, πήρε τη νίκη. Ο Νορβηγός είναι ήδη δύο φορές παγκόσμιος και στο Rallycross, και από άποψη εμπειρίας έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Γάλλου.

Ο Loeb είχε συμμετάσχει το 2013 σε έναν αγώνα Rallycross του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τότε είχε κοπεί στον ημιτελικό. Στον αγώνα που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Montalegre της Πορτογαλίας, ήταν ο μόνος οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Peugeot που έφτασε στον τελικό.

Ο Solberg έκανε μια διαφορά από την εκκίνηση του τελικού, παρότι δεν είχε launch control στο Citroen του. Ο αγώνας όμως σχεδόν τελείωσε όταν είχε επαφή με τον Johan Kristoffersson, μετά τον γύρο joker στο τέτατρο πέρασμα. Από το χτύπημα το Polo του Kristoffersson εγκατέλειψε. Η ιδιωτική συμμετοχή του Robin Larsson με το Audi S1 ήταν στην συνέχεια η πιο κοντινή απειλή για τον Solberg, δεν έφτασε όμως ποτέ να γίνει πιεστική. Στην 3η θέση τερμάτισε το άλλο Audi, του Toomas Heikkinen.

O Loeb έκανε φανταστική εκκίνηση με το Peugeot 208 RX αλλά μια μικρή επαφή με τον Kristoffersson καθώς και οι δύο έκαναν τον γύρο joker στο πρώτο πέρασμα τον έριξε στις πίσω θέσεις.

Ο άλλος σταρ του θεσμού ο
Ken Block με το Focus RS RX είχε προβλήματα (μεταξύ άλλων, κόλλαγε το γκάζι) τα οποία δεν του επέτρεψα να φτάσει στον τελικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube