Παγκόσμιο Rallycross: Ο Ekstrom με το Audi κερδίζει στο Hockenheim [video]

Παγκόσμιο Rallycross: Ο Ekstrom με το Audi κερδίζει στο Hockenheim [video]

Ο Σουηδός πήρε μια επική νίκη στον δεύτερο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος World RX.

Ο Mattias Ekstrom, με Audi πήρε τη νίκη στον δεύτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος rallycross. Ο Σουηδός αυτό το Σαββατοκύριακο αγωνιζόταν παράλληλα στο World RX και στο DTM, που διεξήχθησαν παράλληλα στο Hockenheim.

Ο Ekstrom είχε πάρει και την pole position. Και με τη νίκη του έφτασε τον Peter Solberg στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 48 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Topi Heikkinen, κάνοντας το «ένα-δύο» για την ομάδα EKS RX με τα Audi S1 EKS RX quattro.

Στην τρίτη  θέση κατετάγη ο σούπερσταρ Ken Block και η δική του ομάδα Hoonigan Racing Division, με το νέο Ford Focus RS RX. Ο Ken Block είχε πάρει τη 13η θέση στις κατατακτήριες, και θα έχανε τους σημερινούς τελικούς. Αλλά ο αποκλεισμός του Timmy Hansen από το Q4 έδωσε μια θέση στον ημιτελικό στον Block την οποία αξιοποίησε φτάνοντας μέχρι το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο πρωταθλητής Petter Solberg είχε προβλήματα με το διαφορικό του την πρώτη μέρα και με τον κινητήρα την δεύτερη. Η ομάδα του Solberg άλλαξε τον κινητήρα στη διάρκεια της νύχτας και ο Νορβηγός κατάφερε να φτάσει ως την τέταρτη θέση.

Ο άλλος μεγάλος αστέρας του θεσμού, ο εννιά φορές πρωταθλητής WRC Sébastien Loeb, είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο. Είχε την τέταρτη θέση στις κατατακτήριες αλλά στον ημιτελικό είχε επαφή με τον συμπατριώτη του Davy Jeanney και κανένας από τους δύο δεν έφτασε στον τελικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube