H Peugeot παρουσίασε το νέο αγωνιστικό 3008 DKR για το Ράλι Ντακάρ [video]

H Peugeot παρουσίασε το νέο αγωνιστικό 3008 DKR για το Ράλι Ντακάρ [video]

Η Peugeot παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό για το Ράλι Ντακάρ. Χρησιμοποιεί το όνομα 3008, για να υποστηρίξει την καμπάνια του επερχόμενου νέου SUV.

Η Peugeot έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες για το νέο της αγωνιστικό για το Ράλι Ντακάρ. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί το όνομα και σχεδιαστικά στοιχεία του επερχόμενου 3008.

Με αφορμή την παρουσίαση του 3008 DKR, η Peugeot δημοσίευσε και μία φωτογραφία του αυτοκινήτου παραγωγής, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, δίπλα στο αγωνιστικό. Λογικά το νέο 3008 που ξαναγεννιέται ως SUV και το αγωνιστικό θα εκτίθενται το ένα δίπλα στο άλλο στο Παρίσι, δεδομένης της σύνδεσης που έχει η πόλη έτσι κι αλλιώς με το Ράλι Ντακάρ.

Η Peugeot δήλωσε ότι έχει εξελίξει το 2008 DKR ώστε να προκύψει το 3008 DKR, και έχει βελτιώσει όλες τις αδυναμίες του πάντα μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι κανονισμοί της FIA. Η μείωση κατά ένα χιλιοστό της διαμέτρου του περιοριστή στην εισαγωγή, από τα 39 στα 38 mm, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 20 ίππων από τον τρίλιτρο V6 τούρμπο ντίζελ κινητήρα. Παρόλα αυτά, η Peugeot Sport δηλώνει ότι το νέο αγωνιστικό θα είναι ταχύτερο επειδή η μέγιστη ιπποδύναμη θα βγαίνει χαμηλότερα και επειδή η ροπή έχει κατανεμηθεί καλύτερα σε όλο το φάσμα, βελτιώνοντας την οδηγησιμότητα του κινητήρα.

Η ανάρτηση έχει επίσης βελτιωθεί, με την ομάδα να επικεντρώνει την προσοχή της στην γεωμετρία και στην λειτουργία των αμορτισέρ. Βελτιωμένο είναι επίσης και το air condition. Είναι πιο αποδοτικό καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια και πιο αξιόπιστο.  Ακούγεται ασήμαντο, ως και περιττό σε ένα αγωνιστικό να μιλάμε για το air condition, όμως είναι απολύτως απαραίτητο και ζωτικής σημασίας για να είναι το πλήρωμα σε φόρμα, με δεδομένες τις θερμοκρασίες που επικρατούν στον αγώνα.

Η Peugeot επιμένει στην πίσω κίνηση με το 3008. Άλλωστε, το επίσης πισωκίνητο 2008 κέρδισε πέρσι, δίνοντας στη μάρκα την πρώτη της νίκη μετά από 15 χρόνια. Τα Peugeot 3008 DKR θα οδηγήσουν στο Ράλι Ντακάρ του 2017 οι Sebastien Loeb, Cyril Despres, Stephane Peterhansel και Carlos Sainz. Ο πρώτος αγώνας του 3008 DKR, που θα είναι και το πρώτο του δυνατό τεστ θα είναι το Ράλι του Μαρόκο, τον Οκτώβριο. Η Peugeot θα ρίξει στον αγώνα τόσο το παλιό όσο και το νέο της αγωνιστικό. Η απευθείας αντιπαράθεση στις ίδιες συνθήκες θα τους βοηθήσει να βγάλουν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube