Dakar Rally 2017 με νέο κεντρομήχανο, πισωκίνητο Toyota Hilux Evo

Dakar Rally 2017 με νέο κεντρομήχανο, πισωκίνητο Toyota Hilux Evo

O νοτιοαφρικανικός κλάδος της Toyota Gazoo Racing αποκάλυψε το νέο αγωνιστικό για το Dakar Rally που βασίζεται στο ημιφορτηγό Hilux.

Το νέο αγωνιστικό Toyota Hilux Evo έχει κτιστεί γύρω από κεντρομήχανη τοποθέτηση και πισωκίνητο set-up, και είναι ταχύτερο και ελαφρύτερο από το απελθέν τετρακίνητο Hilux.

Το νέο αγωνιστικό της Toyota ζυγίζει 1.300 kg έναντι των 1.950 κιλών που ζύγισε το προηγούμενο ιαπωνικό αγωνιστικό. Το Hilux Evo διαθέτει επίσης μεγαλύτερους τροχούς, στις 37 ίντσες, ανάρτηση με μακρύτερη διαδρομή και σύστημα που φουσκώνει και ξεφουσκώνει τα λάστιχα με χειρισμό μέσα από την καμπίνα.

«Ουσιαστικά, αυτή είναι η άποψή μας για το πώς χρειάζεται να είναι ένα δικίνητο αγωνιστικό του Dakar», είπε ο Glyn Hall, επικεφαλής του Toyota Gazoo Racing SA Team. «Κάναμε όλες τις δοκιμές και τη συνδυάσαμε με την εμπειρία μας από το τετρακίνητο Toyota Hilux σε πραγματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των πέντε περασμένων ετών, καταλήγοντας σε ένα πιο ελαφρύ, ταχύτερο Toyota Hilux Evo».

Τοποθετημένος στο κέντρο του σασί, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 θα φορέσει περιοριστικό στόμιο 38 mm που θα τον κάνει να αναπνέει πιο αποτελεσματικά. Αυτό το χρόνο εξάλλου, για πρώτη φορά, η Toyota, η MINI και η Peugeot θα χρησιμοποιήσουν περιοριστικό στόμιο ίδιας διαμέτρου, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η Toyota έβλεπε τον ανταγωνισμό της να έχει ένα ή και δύο χιλιοστά πλεονέκτημα.

Η Toyota θα υποβάλλει το νέο Hilux Evo σε σκληρές δοκιμές πριν το αυτοκίνητο αναχωρήσει από τη Ν. Αφρική, στο τέλος του χρόνου, προκειμένου να συμμετάσχει στο Dakar Rally. Στο τιμόνι του νέου Hilux Evo θα κάθεται ο πρώην νικητής του Dakar και προσφάτως ανακηρυχθείς πρωταθλητής στο FIA Cross Country World Cup, Nasser Al-Attiyah, με τον Matthieu Baumel να κάθε δίπλα του, στη θέση του πλοηγού.   

Ο Al-Attiyah θα πλαισιώσει τον Giniel de Villiers και τον Leeroy Poulter στην ομάδα των οδηγών, με τους Dirk von Zitzewitz και Rob Howie να είναι πλοηγοί των δύο τελευταίων αντίστοιχα.

Το Dakar Rally 2017 θα εκκινήσει από την Asunción στην Παραγουάη και μέσω Βολιβίας θα τερματίσει στο Buenos Aires, στην Αργεντινή. Αγώνας που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 14 Ιανουαρίου του 2017.

[Πηγή toyota.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube