Συνεχίζονται οι δοκιμές της νέας γενιάς του Peugeot 3008

Συνεχίζονται οι δοκιμές της νέας γενιάς του Peugeot 3008

Το γαλλικό crossover αναβαθμίζεται συνολικά και θα παρουσιαστεί επίσημα σε περίπου έξι μήνες.

Η επόμενη γενιά του Peugeot 3008 βρίσκεται σε φάση χειμερινών δοκιμών και οι κατάσκοποι μας κατάφεραν να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στο εσωτερικό του νέου μοντέλου.

Όπως μπορούμε να δούμε και από την φωτογραφία του πίνακα οργάνων, αυτός θα είναι ψηφιακός, ενώ το μικρό τιμόνι δείχνει ότι ενστερνίζεται την σχεδιαστική φιλοσοφία i-cockpit. Βέβαια, αυτό μας το είχε πει και ο Πρόεδρος της PeugeotMaxime Picat, σε παλαιότερη αναφορά, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το νέο 3008 θα πάει την ιδέα αυτή ένα βήμα παρακάτω.

Από πλευράς εμφάνισης, το έντονο καμουφλάζ δεν μας επιτρέπει να δούμε τις λεπτομέρειές του, αλλά οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι το γενικό παρουσιαστικό του δεν αλλάζει. Η νέα γενιά του μοντέλου θα βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου PSA και θα φέρει μερικά κοινά μηχανικά μέρη με τα επόμενης γενιάς Opel Meriva και Zafira.

Η γκάμα κινητήρων αναμένεται να διαθέτει τον βραβευμένο 3κύλινδρο 1.2 PuteTech και τους 1.6 BlueHDi που διαθέτει και το 308, ενώ θα προσφέρεται σε εκδόσεις με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τέλος, το νέο Peugeot 3008 αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση του Παρισιού το ερχόμενο φθινόπωρο.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube