Formula E: Ο Buemi νικητής στο πρώτο ePrix της νέας σεζόν

Formula E: Ο Buemi νικητής στο πρώτο ePrix της νέας σεζόν

Ο Sébastien Buemi, πρώην πιλότος της F1 με την Toro Rosso, κυριάρχησε στο ePrix του Πεκίνου κατακτώντας την pole position και τη νίκη με διαφορά 11”.

Η πορεία του Sébastien Buemi (Renault E.Dams) προς τη νίκη έγινε πιο εύκολη λόγω του κακού αγώνα που είχε ο team mate του Nicolas Prost. Ο γάλλος έκανε κακή εκκίνηση δίνοντας στον Heidfield το περιθώριο να τον περάσει στην πρώτη στροφή. Στον δεύτερο γύρο ο γιός του «κ. Καθηγητή» έχασε την γραμμή του στην Στροφή 3 με αποτέλεσμα να χάσει την θέση του από τον Lucas di Grassi. Έτσι πέρασε το πρώτο μισό του αγώνα κολλημένος στην 4η θέση.



Στον αγώνα της Κίνας είχαμε και την πρώτη κίτρινη σημαία της σεζόν. Βγήκε όταν η Simona de Silvestro (Andretti Formula E Team) χτύπησε στις μπαριέρες στην Στροφή 3.



Ο Heidfield (Mahindra Racing Formula E Team) έχασε πολύ χρόνο στα pits. Επέστρεψε στην πίστα πίσω από τον Prost, ενώ ο Di Grassi τους είχε περάσει και τους δύο.

Όταν αργότερα ο Prost έπιασε τον Di Grassi και ετοιμαζόταν να τον περάσει κατέρρευσε η πίσω πτέρυγα του μονοθεσίου του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει δίνοντας και πάλι στον Heidfeld το τρίτο σκαλί του βάθρου.



Σε αυτή τη φάση ο Loic Duval ενώ έκανε πολύ καλή δουλειά στην εξοικονόμηση ενέργειας ήταν ταχύς και πίεζε τον Γερμανό, ο οποίος αμύνονταν με επιτυχία. Αυτό επέτρεψε στον Jerome d’Ambrosio να μπει στην μάχη με επιθετική διάθεση, δύο γύρους πριν το τέλος. Ο Duval αναγκάστηκε να μεταφέρει αυτή την πίεση στον Heidfeld με μια τολμηρή απόπειρα προσπεράσματος στο δεύτερο σικέιν, χωρίς όμως επιτυχία. Τελικά οι τρεις τους τερμάτισαν στις θέσεις 4 – 6 χωρίς να αλλάξουν σειρά.


 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube