Tesla: Τα μισά σχεδόν Model S παραμένουν απούλητα στην Κίνα

Tesla: Τα μισά σχεδόν Model S παραμένουν απούλητα στην Κίνα

Το Model S είναι ίσως το καλύτερο ηλεκτρικό σεντάν παραγωγής. Αυτό όμως δεν ευγγυάται την εμπορική του επιτυχία.

Κινεζικά media αναφέρουν ότι η Tesla China έχει ένα υπερβολικά μεγάλο στοκ απούλητων Model S. Πέρυσι η εταιρεία εισήγαγε 4.800 μοντέλα στη χώρα, αλλά ανακοίνωσε ότι διέθεσε 2.499 αυτοκίνητα.

Πολλά από τα 2.301 Model S παραμένουν στο λιμάνι του Tianjin, την είσοδο για όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα που εισάγονται από τις ΗΠΑ. Κάποια άλλα βρίσκονται σε εγκατάστεις κοντά στο κατάστημα της Tesla στη Σαγκάη, και γύρω στα 200 σε μια αποθήξη στο Πεκίνο, η οποία ανήκει στον μεγαλύτερο dealer της Mercedes-Benz στην Κίνα.

Ανώνυμες πηγές μέσα από την εταιρεία εξηγούν ότι η κατάσταση οφείλεται στο λανσάρισμα του P85D τον περασμένο Οκτώβριο, που οδήγησε πολλούς πελάτες ν’ ακυρώσουν τις αρχικές παραγγελίες για χάρη της νέας, ισχυρότερης έκδοσης με τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Τα αυτοκίνητα όμως που παραγελθεί βρίσκονταν ήδη καθ’ οδόν για την Κίνα. Η «χαλαρή» πολιτική της Tesla, με την οποία μπορούσες να βάλεις μια παραγγελία πληρώνοντας μόνο US$2.400, επιβάρυνε την κατάσταση, ενώ είναι πολύ πιθανό η ίδια η εταιρεία να υπερεκτίμησε τη ζήτηση για τη συγκεκριμένη αγορά.

Η Tesla China πρότεινε δύο τρόπους να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα: να πουληθεί το στοκ με έκπτωση 20% και να συνάψουν συμφωνία με μεγάλους dealers, μια και η Tesla έχει προς το παρόν ελάχιστα καταστήματα στην Κίνα.

Και οι δύο προτάσεις απορρίφθηκαν από την μητρική εταιρεία στις ΗΠΑ, προκαλώντας ένταση στο τμήμα της Κίνας, με κάποιους να χαρακτηρίζουν τον CEO, Elon Musk, «πολύ αυστηρό και ανυπόμονο» όσον αφορά την πραγματικότητα της περίπλοκης κινεζική αγορά.

[CarNewsChina]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube