Ενιαίο με ηλεκτρικές Jaguar I-Pace [video]

Ενιαίο με ηλεκτρικές Jaguar I-Pace [video]

Η Jaguar ανακοίνωσε τη δημιουργία σειράς αγώνων ενιαίου με τις ηλεκτρικές I-Pace ως υποστηρικτικό θεσμό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA Formula E.

Η Jaguar με την I-Pace δημιουργεί τον πρώτο θεσμό αγώνων ενιαίου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής. Το Jaguar I-PACE eTROPHY, όπως θα λέγεται, θα είναι υποστηρικτικός αγώνας των ePrix της Formula E, προκειμένου να εμπλουτιστεί η αγωνιστική δράση σε κάθε συνάντηση, ξεκινώντας από την επόμενη κιόλας σεζόν.

Λεπτομέρειες των τεχνικών χαρακτηριστικών δεν έχουν ακόμη δοθεί στην δημοσιότητα, ούτε το καλαντάρι ή το κόστος του αγωνιστικού και της συμμετοχής. Ωστόσο η Jaguar ανακοίνωσε ότι ο θεσμός θα περιλαμβάνει 10 αγώνες, δηλαδή όλους τους αγώνες FE. Θα μπει όριο στα 20 αυτοκίνητα, ενώ σε κάθε αγώνα θα υπάρχει και μία επιπλέον VIP συμμετοχή. Το format των συναντήσεων θα περιλαμβάνει ελεύθερα δοκιμαστικά, κατατακτήριες δοκιμές και αγώνα 30 λεπτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικό ή υβριδικό κάθε μοντέλο της Jaguar Land Rover από το 2020

Η Jaguar ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει επίσης μια υπηρεσία “arrive and drive” για ιδιώτες ερασιτέχνες αγωνιζόμενους. Σε ένα πακέτο δηλαδή θα περιλαμβάνεται η συμμετοχή, τα μεταφορικά και η τεχνική υποστήριξη, τα ανταλλακτικά, η φιλοξενία, κ.λπ. Ώστε ο πολυάσχολος ευκατάστατος πελάτης να μην έχει να νοιαστεί για τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Jaguar I-Pace

Η πρώτη παρουσίαση του θεσμού έγινε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αλλά η αναλυτική θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2018 (πιθανότατα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης) ταυτόχρονα με το επίσημο ντεμπούτο της I-Pace, του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της JLR.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Jaguar κατασκευάζει μια ηλεκτρική E-type

Τo τετρακίνητο ηλεκτρικό αγωνιστικό θα κατασκευάζεται από το τμήμα JLR Special Operations. Και θα τα υποστηρίζει η Jaguar Racing, η ομάδα που τρέχει το πρόγραμμα της εταιρείας στην Formula E. Η Jaguar είναι ένας από τους πολλούς κατασκευαστές που μπήκαν φέτος στην FE, μαζί με την BMW, τη Mercedes και την Audi. Η κίνηση δείχνει το πόσο δυνατά εστιάζει η εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση και έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την δήλωση ότι όλα τα μοντέλα της θα είναι εξηλεκτρισμένα ως το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube