Η Honda βάζει στόχο και τους αγώνες GT

Η Honda βάζει στόχο και τους αγώνες GT

Μέσω του αμερικάνικου brand της, η Honda στοχεύει εκτός από την F1 και στους αγώνες GT.

Εργοστασιακή συμμετοχή στα πρωταθλήματα Τουρισμού στην Β. Αμερική προγραμματίζει η Honda. Το αυτοκίνητο που θα εκπροσωπήσει τον Ιάπωνα κατασκευαστή είναι το Acura NSX GT3, το οποίο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, στόχος τους είναι τόσο το πρωτάθλημα Pirelli World Challenge όσο και η κλάση GTD του IMSA SportsCar Championship. «Θα μπορούσε να είναι ένα από τα δύο ή και τα δύο. Αλλά ακόμη δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε επίσημες ανακοινώσεις».

Το NSX GT3 κινείται από έναν V6 3,5 λίτρων με δύο τούρμπο. Το αυτοκίνητο θα μπορούσε να αγωνιστεί ακόμη και φέτος, αν πάρει ομολογκασιόν από την FIA, διαδικασία που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η Honda Performance Development στις Η.Π.Α. Έχει εξελιχθεί από κοινού από το τμήμα R&D της Honda στην Ιαπωνία και από την ιταλική JAS που τρέχει το πρόγραμμα της Honda στο WTCC.

Το πρώτο αυτοκίνητο συναρμολογήθηκε από την JAS στην Ιταλία και η πρώτη του δοκιμή έγινε στην Ευρώπη πριν σταλεί στην Ιαπωνία για περαιτέρω εξέλιξη. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του εργοστασίου, αυτοκίνητα θα μπορούν να παραδοθούν σε ιδιωτικές ομάδες από το 2018, καθώς φιλοδοξία τους είναι να δουν το NSX GT3 να αγωνίζεται σε όλο τον κόσμο.

Η έκδοση δρόμου του NSX δεύτερης γενιάς που έχει εξελιχθεί στις Η.Π.Α και κατασκευάζεται από την Acura στο Ohio, είναι υβριδικό και 4κίνητο. Οι κανονισμοί της κατηγορίας GT3 απαγορεύουν την χρήση υβριδικού συστήματος και επιβάλουν η κίνηση να γίνεται μόνο από τους πίσω τροχούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube