Ακόμη δεν είδαμε το NSX, έρχεται και Type-R

Ακόμη δεν είδαμε το NSX, έρχεται και Type-R

Μόλις ξεκίνησε η εμπορική σταδιοδρομία του Honda NSX, και ήδη η ισχυρότερη έκδοση Type-R είναι στα σκαριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται ισχυρότερη έκδοση για το supercar της Honda, το υβριδικό δευτερης γενιάς NSX. Λεπτομέρειες για την ώρα δεν δίνονται στην δημοσιότητα, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αναβαθμισμένο τόσο το ηλεκτρικό κομμάτι του συστήματος κίνησης, όσο και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου, ή μια άλλη μπαταρία με διαφορετική χημική σύσταση. Λέγεται επίσης, από τους ίδιους τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας, ότι η σημερινή απόδοση των 500 ίππων του V6 3.5 με τα δύο τούρμπο της Honda κάθε άλλο παρά οριακή είναι. Αυτό μας επιτρέπει να πιστέψουμε ότι θα μπορούσαν εύκολα να βγάλουν περισσότερη ισχύ από το ίδιο αυτό hardware.

Εκτός από την αυξημένη ισχύ, το NSX Type-R θα είναι ντυμένο με ένα κοστούμι από ανθρακονήματα. Όχι εξ’ ολοκλήρου, μάλλον όμως το εμπρός σπόιλερ και ο αεροδυναμικός διαχύτης στο πίσω μέρος. Εκτός από την εμφάνιση, η μείωση του βάρους είναι που θα οδηγήσει προς μια τέτοια απόφαση. Στο πλαίσιο της δίαιτας αναμένονται ελαφρύτερα καθίσματα και λιγότερη ηχομόνωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube