Dakar special: Βολτα με το Peugeot 3008 DKR στο δρόμο [video]

Dakar special: Βολτα με το Peugeot 3008 DKR στο δρόμο [video]

Οι Loeb, Sainz και Peterhansel βολτάρουν με τα Peugeot 3008 DKR στους δρόμους της Παραγουάης λίγο πριν την εκκίνηση του Ράλι Dakar.

Η Peugeot κατεβαίνει πανέτοιμη για να κατακτήσει και φέτος το Ράλι Dakar. Είναι ένας κλασικός αγώνας, στην ουσία το Le Mans, εκτός δρόμου. Ο πιο γνωστός αγώνας αντοχής ξεκίνησε το 1979, ως Paris – Dakar. Ξεκινούσε από τη γαλλική πρωτεύουσα και εξελισσόταν στην Αφρική.

Το 2008 ακυρώθηκε λόγω του πολέμου στη Μαυριτανία και το 2009 μεταφέρθηκε (για λόγους ασφαλείας ) στη Λατινική Αμερική, χωρίς όμως να χάσει τον χαρακτήρα του. Η περιπέτεια που κρατά 13 ολόκληρες μέρες διασχίζει τα πιο αφιλόξενα μέρη της Παραγουάης, της Βολιβίας και της Αργεντινής, των τριών χωρών που φέτος φιλοξενούν τον αγώνα. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: αυτοκίνητα, φορτηγά, quads και μοτοσικλέτες.

Τα τέσσερα εργοστασιακά Peugeot θα οδηγήσουν οι Stephane Peterhansel (12 φορές νικητής του αγώνα) και Carlos Sainz (1 φορά νικητής), ο εννιά φέτος παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC Sebastien Loeb και ο Cyril Despres. To 3008 DKR φορά έναν biturbo V6 ντίζελ, με απόδοση 340 ίππων.

Πίσω από την τεράστια προσπάθεια των πληρωμάτων, υπάρχει ένας τεράστιος οργανισμός, μια πολιτεία που στήνεται στη έρημο, η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και τόνους εξοπλισμού υψηλότατης τεχνολογίας. Η ομάδα της Peugeot αποτελείται από 88 άτομα, άνδρες και γυναίκες. Εκτός από τα τέσσερα αγωνιστικά, υπάρχουν ακόμη 25 οχήματα, φορτηγά μεταφοράς και αυτοκίνητα υποστήριξης.

Την τεχνική υποστήριξη αναλαμβάνουν 12 αρχιμηχανικοί και 26 μηχανικοί, ενώ ο αγωνιστικός διευθυντής είναι φυσικά ένας. Την… «τεχνική υποστήριξη» των ανθρώπων φροντίζουν οι δύο φυσιοθεραπευτές και ο γιατρός της ομάδας. Τεχνικοί, λογιστές, «κομπιουτεράδες», ειδικοί στις τηλεπικοινωνίες, οδηγοί φορτηγών είναι μερικές μόνο από τις 22 ακόμη ειδικότητες απαραίτητες για την ομάδα στην διάρκεια των δύο εβδομάδων του αγώνα, αλλά και σε όλο το διάστημα της μετεγκατάστασης από την Ευρώπη και της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube