Dakar Special: Σαρωτική καταιγίδα ακυρώνει την 6η E.Δ. [video]

Dakar Special: Σαρωτική καταιγίδα ακυρώνει την 6η E.Δ. [video]

Ακυρώθηκε η σημερινή έκτη ειδική διαδρομή λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Ακυρώθηκε η ειδική διαδρομή του Σαββάτου, η 6η του φετινού Ραλι Dakar, καθώς ο καιρός στη Βολιβία είναι πολύ κακός, με πλημμύρες να καθιστούν τα περάσματα απροσπέλαστα ακόμη και για τα αγωνιστικά τέρατα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη παρέμβαση του καιρού στην εξέλιξη του αγώνα. Χθες οι οργανωτές υποχρεώθηκαν να μικρύνουν το χρονομετρημένο σκέλος της 5ης ειδικής διαδρομής, καθώς η καταιγίδα έκανε απαγορευτική την πλοήγηση των πληρωμάτων. Η σημερινή θα είχε συνολικό μήκος 785 km, με το χρονομετρημένο τμήμα να είναι 526 από αυτά.


Χείμαρος έχει παρασύρει ένα φορτηγό

Η ακύρωση της σημερινής ειδικής σημαίνει ότι οι αγωνιζόμενοι έχουν πλέον διπλάσιο χρόνο ανάπαυσης, καθώς έτσι κι αλλιώς η αυριανή ήταν μέρα ξεκούρασης. Με ένα σκέλος λιγότερο στη διάθεσή τους για να καλύψουν τη διαφορά, οι Loeb και  Despres με Peugeot και Nani Roma με Toyota Hilux πιέζονται πλέον περισσότερο για να πιάσουν τον Peterhansel και το 3008 DKR #300 στην πρώτη θέση. Πάντως τους τέσσερις πρώτους χωρίζουν μόλις πεντέμιση λεπτά. Στην 5η θέση είναι ο Mikko Hirvonen με το MINI All4 Racing, στα 42 λεπτά, καθώς χθες έχασε πολύ χρόνο από λάθος στην πλοήγηση.

Στη λίστα των εγκαταλείψεων ξεχωρίζουν τα ονόματα του Nasser Al-Attiyah και του Carlos Sainz, ο οποίος είχε άσχημη έξοδο και παραλίγο να παρασύρει θεατές. Δείτε εδώ το σχετικό video.

Μέχρι να επιστρέψουμε στη δράση, τη Δευτέρα, απολαύστε το video με τα highlights της 5ης μέρας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube