Dakar Special: Το σκληρό του πρόσωπο έδειξε την 3η μέρα [video]

Dakar Special: Το σκληρό του πρόσωπο έδειξε την 3η μέρα [video]

Υπόθεση Peugeot η 3η ειδική διαδρομή του Ράλι Dakar. Σοβαρά προβλήματα για την Toyota.

Ο Stephane Peterhansel πήρε την πρώτη νίκη σε ειδική διαδρομή στο φετινό Ράλι Dakar, αλλά ο team mate του στην Peugeot, Sebastian Loeb, διατήρησε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Ο Nasser Al-Attiyah είχε ένα μικρό πρόβλημα πριν το τέλος της μέρας.

Ο Al-Attiyah οδηγούσε τον αγώνα για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και έδειχνε ικανός να πάρει την πρωτοπορία από το Loeb. Αλλά το Toyota Hilux παρουσίασε πρόβλημα στο τέλος της μέρας και αναγκαστικά έχασε χρόνο.

Μετά από δύο μέρες κοντά σε χαμηλό υψόμετρο, την σημερινή 3η μέρα ο αγώνας κινήθηκε μεταξύ Tucuman και Jujuy, σαφώς ψηλότερα, λίγο πριν το πέρασμα στην Βολιβία. Το χρονομετρημένο σκέλος ήταν χωρισμένο σε δύο κομμάτια, με το πρώτο να έχει μήκος 240 km και το δεύτερο 124 km. Στην ασφάλτινη ενδιάμεση διαδρομή τα αυτοκίνητα ανέβηκαν στα 5.000 μέτρα πάνω από την θάλασσα.



Ο Loeb μπήκε στον αγώνα με προβάδισμα 28” από τον δεύτερο Al-Attiyah, ο οποίος κέρδισε τέσσερα ολόκληρα λεπτά από τον Γάλλο στο πρώτο ιδιαίτερα απαιτητικό για την πλοήγηση κομμάτι. Ενώ τις προηγούμενες μέρες ο Peterhansel ήταν εκτός ρυθμού, σήμερα ήταν αυτός που ανταγωνίζονταν τον Al-Attiyah στο μεγαλύτερο διάστημα της μέρας. Όμως ο οδηγός από το Qatar έκανε ζημιά σε έναν τροχό του Toyota Hilux χτυπώντας κάποια πέτρα, και χρειάστηκε να σταματήσει. Του πήρε περίπου μία ώρα πριν ξαναμπεί στον αγώνα, μόνο και μόνο για να σταματήσει ξανά λίγο αργότερα.

Διαβάστε ακόμη Δοκιμάζουμε το αγωνιστικό ΜΙΝΙ All4 Racing του Dakar

Ο Peterhansel εκμεταλλεύτηκε την καθυστέρηση του Al-Attiyah για να πάρει τη νίκη της ειδικής διαδρομής, με τους Sainz και Loeb να ακολουθούν, κάνοντας ένα εντυπωσιακό 1-2-3 για την Peugeot. Στην γενική κατάταξη η σειρά είναι αντίστροφή. Με τον Loeb να προηγείται ακόμη στη γενική κατάταξη, τον Sainz δεύτερο στα 42” και τον Peterhansel τρίτο στα 4’. Στην 4η θέση είναι ο αγαπημένος μας από το WRC Mikko Hirvonen, με το MINI της X-Raid. Ο Φιλανδός ήταν στην 3άδα στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Τον χωρίζουν 9’38” από την κορυφή.

Διαβάστε ακόμη Η τεχνολογία ενός αγωνιστικού πρωτότυπου για το Ράλι Dakar

Τα προβλήματα του Al-Attiyah, o οποίος ετοιμάζεται για το WRC το 2018, δεν ήταν τα μόνα για την Toyota, καθώς τόσο ο Nani Roma, όσο και ο Giniel de Villiers και ο ιδιώτης Erik van Loon σταμάτησαν με πρόβλημα στο δεύτερο τμήμα της ειδικής. Από τους τρεις, ο Roma ήταν ο πιο τυχερός, αφού έχασε μόνο λίγα λεπτά και κατάφερε να τερματίσει 5ος, μπροστά από τον Yazeed Al Rajhi με ένα ακόμη MINI της X-Raid, και τον Cyril Despres με το τέταρτο αυτοκίνητο της Peugeot.



Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube