Dakar Special: Από 5ος… πρώτος [video]

Dakar Special: Από 5ος… πρώτος [video]

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην 4η ειδική του Ράλι Dakar 2017. Κυριολεκτικά.

Ο Cyrill Despres με το Peugeot 3008 DKR που χθες ήταν 5ος, κέρδισε τη σημερινή 4η ειδική και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα και τα λάθη των αντιπάλων του σκαρφάλωσε στην 1η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης. Να σημειωθεί ότι για τον Depres, πέντε φορές νικητή του Dakar με μοτοσικλέτα, αυτή είναι η πρώτη νίκη σε ειδική διαδρομή στην καριέρα του ως οδηγός αυτοκινήτου.

Η σημερινή ειδική μήκους 416 km εξελίχθηκε σε μεγάλο υψόμετρο, με την εκκίνηση να δίνεται στην πόλη Jujuy της Αργεντινής και τον τερματισμό να είναι στην Tupiza της Βολιβίας, με μια μικρή ασφάλτινη ενδιάμεση «απλή» στα σύνορα. Η μέρα ήταν γενικά δύσκολη, για τους άλλους οδηγούς της Peugeot. Ο πρωτοπόρος μέχρι χθες Loeb έχασε χρόνο και ο Sainz τούμπαρε. Ο Γάλλος εννιά φορές παγκόσμιος στο WRC έχασε 20 λεπτά ψάχνοντας το δεύτερο waypoint, το οποίο δυσκολεύτηκαν να βρουν επίσης ο Stephan Peterhansel και πολλοί αναβάτες.

Διαβάστε ακόμη Δοκιμάζουμε το αγωνιστικό ΜΙΝΙ All4 Racing του Dakar

Ο Sainz είχε ήδη χάσει 10 λεπτά και ενώ στο τελευταίο κομμάτι της ειδικής έκανε ένα δυναμικό comeback για να διεκδικήσει την πρωτοπορία του αγώνα, τούμπαρε και κόλλησε το αυτοκίνητό του σε ένα χαντάκι.



Η ατυχία του Ισπανού άφησε τον Despres να οδηγεί τον αγώνα με προβάδισμα τεσσάρων λεπτών. Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης είναι ο Mikko Hirvonen, o οποίος τα πήγε εξαιρετικά σήμερα με την βοήθεια του πολύπειρου συνοδηγού του Michele Perin. O Φιλανδός της MINI X-Raid ήταν ο 2ος ταχύτερος της σημερινής μέρας, με ελάχιστα λάθη και πέρασε μπροστά από τον Nani Roma.

Διαβάστε ακόμη Η τεχνολογία ενός αγωνιστικού πρωτότυπου για το Ράλι Dakar

Με τον Depsres στην πρώτη θέση, τον Peterhansel δεύτερο και τον Hirvonen τρίτο, ο Loeb τώρα είναι τέταρτος, 7’ πίσω από την πρώτη θέση. Και την 5άδα συμπληρώνει ο Nani Roma με Toyota. O team mate του Hirvonen στην ομάδα της MINI, ο Yazeed Al-Rajhi, δεν άντεξε την πρώτη ειδική σε μεγάλο υψόμετρο. Και όταν έφτασε στην ενδιάμεση απλή μεταξύ των δύο χρονομετρημένων σκελών εγκατέλειψε.

Ο Giniel de Villiers της Toyota ο οποίος είχε χθες προβλήματα με την πίεση καυσίμου, έχασε σήμερα ακόμη περισσότερο χρόνο στην αρχή της ειδικής. Υπενθυμίζουμε ότι ο Nasser Al-Attiyah εγκατέλειψε μετά την χθεσινή μέρα, κατά την οποία είχε σοβαρό πρόβλημα και τερμάτισε το χρονομετρημένο σκέλος με τρεις τροχούς.

Δείτε στο video που ακολουθεί πως οι μηχανικοί της Peugeot δουλεύουν πυρετωδώς όλη νύχτα, για να έχουν ετοιμοπόλεμα τα αυτοκίνητα το επόμενο πρωί.



Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube