Dakar Special: Ο Sainz τουμπάρει πάνω σε θεατές [videos]

Dakar Special: Ο Sainz τουμπάρει πάνω σε θεατές [videos]

Οι θεατές που τραβούσαν με τα κινητά τους τη συγκεκριμένη στροφή και μας έδωσαν τα video από το ατύχημα του Sainz παραλίγο να το πληρώσουν με τη ζωή τους.

Η φετινή περιπέτεια του Carlos Sainz στο Ράλι Dakar ολοκληρώθηκε πρόωρα το βράδυ της 4ης μέρας. Λίγο πριν το τέλος του χρονομετρημένου σκέλους ο Ισπανός είχε έξοδο σε μια δεξιά στροφή με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει με τούμπες από ένα ύψωμα δεκάδων μέτρων. Το Peugeot 3008 DKR πληγώθηκε άσχημα και σε συνδυασμό με τον άπειρο χαμένο χρόνο, αποφασίστηκε ότι η εγκατάλειψη ήταν η μόνη επιλογή.

Μέχρι τώρα δεν είχαμε πλάνα από το ατύχημα. Η επίσημη τηλεοπτική κάλυψη δεν το έπιασε. Είδαμε το αυτοκίνητο μετά, από το σημείο που προσγειώθηκε, ότι ήταν πράγματι σε πολύ κακή κατάσταση. Και τον Sainz να παλεύει να το επιδιορθώσει όπως όπως για να φτάσει ως το service και τη βραδυνή ανασυγκρότηση. Τα ντοκουμέντα από τη στιγμή του ατυχήματος μας τα δίνουν θεατές, από video που τράβηξαν με τα κινητά τους και ανέβασαν στο youtube.



Στο πρώτο video, στο κοντινό πλάνο, βλέπουμε τους θεατές να κάθονται στο εξωτερικό μέρος μιας δεξιάς στροφής. Ο Sainz τοποθετεί με το πλάι από την είσοδο το Peugeot 3008 DKR που ντριφτάρει εντυπωσιακά, μέχρι που... Μαγκώνει και αρχίζει τις τούμπες, κατευθυνόμενο ακυβέρνητο πάνω σε αυτούς ακριβώς τους θεατές. Ο πανικός που ακολουθεί δείχνει το πόσο επικίνδυνη ήταν η στιγμή. Οι άνθρωποι ποδοπατιούνται, αυτός που τραβά το video κατεβάζει φυσικά την κάμερα και κυλιέται στο έδαφος προσπαθώντας να σωθεί. Το Peugeot 3008 DKR καθώς διαλύτεται και αφήνει τα κομμάτια του εδώ κι εκεί, περνά ευτυχώς από πάνω τους και καταλήγει στο κενό.

Στη δεύτερη λήψη, στο μακρινό πλάνο, βλέπουμε πως ακριβώς τη γλίτωσε από τρομερή τύχη αυτή η ομάδα θεατών. Οι κραυγές αγωνίας που ακούγονται από αυτούς που παρακολουθούν το συμβάν από μακριά είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Φυσικά τα παρολίγο θύματα στέκονταν σε λάθος σημείο σε σχέση με τη στροφή και ο Sainz δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη. Δείτε τι έγινε στην χθεσινή 5η μέρα εδώ.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube