Dakar Special: Δικαίωση και προβάδισμα για τον Peterhansel

Dakar Special: Δικαίωση και προβάδισμα για τον Peterhansel

Οι οργανωτές έδωσαν πίσω στον Peterhansel τον χρόνο που έχασε όταν σταμάτησε να βοηθήσει τον μοτοσικλετιστή με τον οποίο τράκαρε.

Ο Stephane Peterhansel ολοκλήρωσε τη χθεσινή 10η Ε.Δ του Ράλι Dakar στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Αλλά πήρε την πρωτοπορία το βράδυ, όταν οι οργανωτές του έδωσαν πίσω τον χρόνο που έχασε όταν τράκαρε με τον αναβάτη της KTM Simon Marcic και σταμάτησε να βοηθήσει τον μοτοσικλετιστή.

Το Peugeot 3008 DKR του Peterhansel συγκρούστηκε με τον Marcic την Πέμπτη, στην αρχή της διαδρομής Salta – Chilecito. Ο Σλοβένος οδηγός έσπασε το πόδι του. Ο Peterhansel σταμάτησε στο σημείο να βοηθήσει τον αναβάτη μέχρι να έρθει το ιατρικό επιτελείο. Έτσι, έκλεισε τη μέρα 6’45” πίσω από τον Loeb, αλλά η διοργάνωση του έδωσε πίσω 14’13” καθώς τόσος υπολογίζεται ότι είναι ο χρόνος που έχασε. Έτσι ο Peterhansel πέρασε και πάλι πρώτος, ενώ ο αγώνας σήμερα το πρωί μπήκε στην 11η και προτελευταία μέρα του.

«Είχε χαθεί και εκείνος και εμείς», δήλωσε ένας εμφανώς ταραγμένος Peterhansel για το event. Σημειώνεται ότι ο Γάλλος έχει τρέξει στο Dakar 10 φορές και έχει πάρε 6 νίκες με μοτοσικλέτα στο Dakar, οπότε γνωρίζει και συμμερίζεται όσο κανένας την ταλαιπωρία και τους κινδύνους των αναβατών που συμμετέχουν στον αγώνα. «Πήγαινα με 60 km/h αλλά υπήρχε βλάστηση στο σημείο και δεν τον έβλεπα. Κι εκείνος δεν πρέπει να πήγαινε γρήγορα, όχι πάνω από 40 km/h. Αλλά ξαφνικά, όταν με είδε, φρέναρε δυνατά και έπεσε. Φρέναρα κι εγώ αλλά δεν μπορούσα να αλλάξω κατεύθυνση. Οπότε τρακάραμε. Το χτύπημα δεν ήταν δυνατό, αλλά δυστυχώς χώθηκε κάτω από το αυτοκίνητο. Ο συνοδηγός μου, Jean-Paul Cottret, βγήκε από το αυτοκίνητο και τσέκαρε την κατάσταση. Έβαλα όπισθεν, απομάκρυνα το αυτοκίνητο και είδαμε ότι είναι καλά». Με αυτή την αγωνιώδη περιγραφή ο Peterhansel περιέγραψε το ατύχημα. «Τελικά ήταν ένα πόδι μόνο, αλλά αν τον είχα χτυπήσει στο κεφάλι θα ήταν πολύ πιο σοβαρό. Δεν ήταν ευθύνη των διοργανωτών». Ο Peterhansel το είπε αυτό γιατί τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν παράπονα οδηγών για την ποιότητα και την ακρίβεια του φετινού roadbook. «Ήθελαν απλώς να φτιάξουν μια πολύπλοκη Ε.Δ, όση ώρα περίμενα εκεί είδα τουλάχιστον άλλους 20 αναβάτες που είχαν χαθεί».  

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube