Ο Rosberg στη Mercedes για άλλα δύο χρόνια. Επίσημο! [video]

Ο Rosberg στη Mercedes για άλλα δύο χρόνια. Επίσημο! [video]

Σας το είχαμε πει πριν από πολλές βδομάδες. Τώρα έρχεται και η επίσημη δήλωση να το επιβεβαιώσει.

Ο Nico Rosberg θα μείνει στην Mercedes για δύο χρόνια ακόμη, αφού ανακοινώθηκε και επισήμως η υπογραφή του νέου συμβολαίου.

Σας το είχαμε γράψει πριν το ευρωπαϊκό Grand Prix στο Baku και παρότι τότε η Mercedes το διέψευσε, η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει. Είχαμε μάλιστα αναφέρει ότι ο Γερμανός ήθελε συμβόλαιο τριών ετών ενώ η ομάδα δεν επιθυμούσε τόσο μεγάλη δέσμευση και του είχε προτείνει τα δύο χρόνια. Όπως τελικά και έγινε.

Ο Rosberg ήταν σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα για μήνες, με τις δύο πλευρές να εξετάζουν όλες τις πιθανότητες. Ωστόσο, τόσο η πλευρά του Γερμανού πιλότου, ο οποίος είχε αναθέσει στον Gerhard Berger την διαπραγμάτευση όσο και η Mercedes είχαν δεσμευτεί ότι δεν θα μιλήσουν με άλλους αν πρώτα δεν αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μεταξύ τους συνεργασίας. Η συμφωνία προβλέπει σημαντική αύξηση αποδοχών, αλλά όχι διπλασιασμό, όπως  θα επιθυμούσε ο Rosberg. Προβλέπονται επίσης μεγάλα μπόνους απόδοσης και κατάκτησης του τίτλου, ακριβώς επειδή το αρχικό ποσό είναι μικρότερο σε σχέση με τον Hamilton. Το γεγονός ότι και πάλι θα παίρνει λιγότερα από τον teammate του σίγουρα δεν βοηθά την εύθραυστη ψυχολογία του Γερμανού.

Με το κλείσιμο της συμφωνίας και του Rosberg σημαίνει ότι και οι τρεις κορυφαίες ομάδες Mercedes, Red Bull και Ferrari θα έχουν την ίδια σύνθεση τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο, αφού το συμβόλαιο του Raikkonen είναι μονοετές. Τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση των Button και Massa. Η McLaren φαίνεται ότι προτιμά να φέρει τον Vandoorne στα GP και ο Button θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που ξεκίνησε αν τελικά ο Massa φύγει από την Williams για να πάει στην Renault που μάλλον τον θέλει. Κοντός ψαλμός...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube