Μένει στη Mercedes o Rosberg; [upd]

Μένει στη Mercedes o Rosberg; [upd]

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γερμανός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Mercedes με αυξημένες αποδοχές.

Στα paddocks στο Baku ακούγεται ότι ο Nico Rosberbg ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Mercedes για δύο χρόνια ακόμη, με σημαντικά αυξημένες αποδοχές. Αν και δεν θα φτάσουν  στο επίπεδο των χρημάτων που παίρνει ο Hamilton.

O Rosberg επεδίωκε διπλασιασμό των αποδοχών του και 3ετές συμβόλαιο, αλλά η ομάδα δεν ήθελε να δεσμευθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. O Rosberg είχε αναθέσει την διαπραγμάτευση για το συμβόλαιό του στον Gerhard Berger. Δεν ξέρουμε αν ήταν τυχαίο ή στρατηγική επιλογή προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην ομάδα, αλλά πρόσφατα υπήρξε και έντονη φημολογία για επαφές του Rosberg με την Ferrari.

Τελικά φαίνεται ότι οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή, με ένα συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, με σημαντική αύξηση αποδοχών. Η συμφωνία περιλαμβάνει μεγάλα μπόνους απόδοσης και κατάκτησης του τίτλου, αν και το αρχικό ποσό είναιπολύ μικρότερο σε σχέση με τον Hamilton. Το γεγονός ότι και πάλι θα παίρνει λιγότερα από τον teammate του σίγουρα δεν βοηθά την εύθραυστη ψυχολογία του Rosberg, που βλέπει και το φετινό πρωτάθλημα να γλιστρά από τα χέρια, με τον Lewis Hamilton να δείχνει πιο πειστικός. Παρόλα αυτά, η Mercedes ήταν η καλύτερη επιλογή του, καθώς έχει το καλύτερο μονοθέσιο και η ομάδα ξεκινά από ψηλότερη βάση ακόμη και εν όψει του 2017 που οι κανονισμοί αλλάζουν και θεωρητικά μπορεί το grid να ανακατευτεί.

Ο Berger είχε εξ' αρχής δηλώσει ότι η Mercedes θα είναι πάντα η πρώτη επιλογή του Rosberg και ο Totto Wolf είχε ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα δεν θα μιλήσει με άλλον οδηγό πριν λήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η υπόθεση Rosberg. Που τελείωσε σύντομα και με αίσιο τέλος, καθώς φαίνεται ο Wolf λειτούργησε με προτεραιότητα την ηρεμία και την ενότητα της ομάδας. Η εμπλοκή σε ένα μεταγραφικό σίριαλ θα επηρέαζε όλες τις πλευρές, ενώ μαίνεται η μάχη του πρωταθλήματος. Πάντως τώρα ο Wolf θα έχει έναν μεγάλο μπελά για το 2018, καθώς τα συμβόλαια και των δύο οδηγών του θα λήγουν την ίδια περίοδο.

Η Mercedes πάντως σήμερα διαψεύδει την είδηση, που κυκλοφόρησε χθες από την ιταλική έκδοση του motorsport.com.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube