Πήρε πίσω η Mercedes την καταγγελία σε βάρος του Verstappen

Πήρε πίσω η Mercedes την καταγγελία σε βάρος του Verstappen

H Mercedes δεν επιθυμεί να εξεταστεί περαιτέρω το ζήτημα της μονομαχίας Hamilton – Verstappen στο ιαπωνικό GP.

Μετά το τέλος του ιαπωνικού GP η Mercedes έκανε επίσημη καταγγελία στην FIA για την οδήγηση του Verstappen, ο οποίος κράτησε πίσω του τον Lewis Hamilton στην μονομαχία που είχαν οι δυο τους στον τελευταίο γύρο.

Δείτε εδώ την κόντρα Hamilton – Verstappen και την καταγγελία της Mercedes [video]


Περίπου 90 λεπτά αργότερα όμως, τόσο ο Hamilton όσο και η ομάδα φαίνεται ότι κατάλαβαν πως δεν είχε και πολύ βάση ο αρχικός ισχυρισμός τους. Και τέλος πάντων, δεν είναι τα χαρτιά και τα γραφεία των αγωνοδικών εκεί που κερδίζονται οι βαθμοί και οι τίτλοι οδηγών του διαμετρήματος του Lewis Hamilton που θέλει και δικαιούται να θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Ο Christian Horner, αφεντικό της Red Bull Racing υπερασπίστηκε τον οδηγό του δηλώνοντας ότι είδε το στιγμιότυπο σαν «μια ωραία μάχη μεταξύ δύο κορυφαίων οδηγών. Σκληρή αλλά δίκαιη». Την ίδια άποψη είχε και ο Toto Wolff, επικεφαλής της Mercedes που είπε «θα εκπλαγείτε αν ρωτήσετε την αποψή μου για το συμβάν. Μου αρέσει να αγωνιζόμαστε σκληρά. Ήμουν κι εγώ οδηγός αγώνων και μου άρεσε. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Απλώς θέλουμε να ξέρουμε τι επιτρέπετε και τι όχι».

Ο ίδιος ο Lewis Hamilton, σύμφωνα με τον Chris Horner είχε συγχαρεί τον Verstappen μετά την λήξη του αγώνα λέγοντάς του well done”. Εν συνεχεία, και ενώ η FIA είχε βγάλει ανακοίνωση ότι η υπόθεση θα συζητηθεί στο GP της Αμερικής στο Austin του Τέξας σε δύο εβδομάδες, ακολούθησε ένα tweet από τον προσωπικό λογαριασμό του Hamilton το οποίο έλεγε: «Δεν υπάρχει καμία καταγγελία από εμένα ή από την Mercedes F1 σε βάρος του Max.Κάποιος ηλίθιος είπε ότι κάναμε καταγγελία αλλά δεν ισχύει. Ο Max οδήγησε πολύ καλά. Τέλος».

Αργότερα σε δηλώσεις του το επιβεβαίωσε: «Δεν υπάρχει καμία καταγγελία. Άκουσα ότι η ομάδα έκανε κάποια ενέργεια αλλά τους είπα ότι δεν εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα και ζήτησα να την ανακαλέσουν. Ο Max οδήγησε καλά. Εμείς είμαστε πρωταθλητές. Τέλος. Προχωράμε».

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube