SF71H - Αυτό είναι το φετινό μονοθέσιο Formula 1 της Ferrari

SF71H - Αυτό είναι το φετινό μονοθέσιο Formula 1 της Ferrari

Η Ferrari αποκάλυψε μόλις πριν λίγα λεπτά το φετινό της αυτοκίνητο, αυτό που ευελπιστεί να φέρει και τους δύο τίτλους της F1 στο Maranello.

Η Ferrari αποκάλυψε πριν λίγα λεπτά την SF71H, το φετινό της μονοθέσιο για την F1. Το αυτοκίνητο είδε τα φώτα της δημοσιότητας 4 μέρες πριν την έναρξη της πρώτης περιόδου χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη.

Είναι βαμμένο στο τυπικό κόκκινο χρώμα της Ferrari, με τις επιφάνειες λευκού και μαύρου χρώματος που είχαν τα αυτοκίνητα των τελευταίων ετών να έχουν περιοριστεί δραστικά. Η SF71H είναι το πρώτο μονοθέσιο του Maranello από το 2009 και έπειτα χωρίς τα σήματα της ισπανικής τράπεζας Santander. Η συμφωνία που έχει ρίζες στην εποχή του Alonso και είχε από μήνες ανακοινωθεί ότι θα λήξει στο τέλος του 2017. Η Ferrari συνεχίζει χωρίς αλλαγές στο οδηγικό δίδυμο των Vettel και Raikkonen, οι οποίοι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για 4η σεζόν στη σειρά. Και οι δύο έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση, μαζί με τον οδηγό εξέλιξης, τον Ρώσο Daniil Kvyat, αλλά και τον Ιταλό Antonio Giovinazzi, απόφοιτο του προγράμματος εξέλιξης οδηγών της Ferrari ο οποίος στο πλαίσιο της σχέσης του με την ιταλική ομάδα είχε εξασφαλίσει πέρσι κάποιες εμφανίσεις με την Sauber, κάτι που μάλλον θα επαναληφθεί και φέτος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ferrari έχει πιάσει τους στόχους απόδοσης και αξιοπιστίας του κινητήρα F1 για το 2018

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκάλυψη για την Sauber - Alfa Romeo C37

Αναλύοντας το όνομα του νέου μονοθεσίου… SF σημαίνει Scuderia Ferrari, ο αριθμός 71 τα χρόνια από την ίδρυση της μάρκας  και το γράμμα H υπογραμμίζει την υβριδική τεχνολογία. Το περσινό αυτοκίνητο ήταν το πιο πετυχημένο της ιταλικής ομάδας στην εποχή της υβριδικής τεχνολογίας στην F1. Κατάφερε να ανταγωνιστεί τη Mercedes διεκδικώντας τους τίτλους μέχρι λίγους αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, όταν κάποια προβλήματα με τον κινητήρα επέτρεψαν στα Ασημί Βέλη και συγκεκριμένα στον Hamilton να πάρουν ανάσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρώτοι γύροι στην πίστα για τη νέα Mercedes F1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η νέα Red Bull RB14

Πέρσι τα μονοθέσια των δύο κορυφαίων ομάδων διέφεραν σημαντικά ως προς το σχεδιαστικό κόνσεπτ που ακολουθούσαν. Φέτος η Ferrari από την παρουσίαση δήλωσε ότι κινήθηκε περισσότερο προς το μακρύ μεταξόνιο, λύση που πέρσι είχε εφαρμόσει η Mercedes. Στο κομμάτι του κινητήρα, η Ferrari θα αρχίσει τη σεζόν με μια εξέλιξη του περσινού. Με την έμφαση να έχει δοθεί στην αξιοπιστία, καθώς η ανησυχία από τα περσινά προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί υπό το πρίσμα των νέων κανονισμών, σύμφωνα με τους οποίους η διάρκεια ζωής κάθε μονάδας περιορίζεται από τέσσερα σε τρία αγωνιστικά Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube