Αυτή είναι η νέα Red Bull RB14

Αυτή είναι η νέα Red Bull RB14

H Red Bull είναι η τρίτη ομάδα F1 που παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο για την αγωνιστική σεζόν του 2018.

Η RB14-Renault παρουσιάστηκε σε ένα εντυπωσιακό μπλε στιλ καμουφλάζ, αντί για τα συνηθισμένα αγωνιστικά χρώματα της ομάδας.

Όμως η Red Βull ξεκαθάρισε ότι ο χρωματισμός αυτός είναι μια «ειδική έκδοση» και ότι τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στις δοκιμές εξέλιξης της Βαρκελώνης.

Την RB14-Renault θα οδηγούν οι Max Verstappen και Daniel Ricciardo, που συνολικά πήραν πέρσι τρεις νίκες με το προηγούμενο μονοθέσιο.

Τα σήματα της Aston Martin είναι σε περίοπτη θέση σε αυτά τα προσωρινά χρώματα, καθώς έγινε ο βασικός χορηγός τίτλου της Red Bull το 2018, έχοντας αποφασίσει να κλιμακώσει την εμπλοκή της στην F1.

Η Red Bull έως τώρα άφηνε το λανσάρισμα του νέου της μονοθεσίου έως την τελευταία στιγμή πριν τις χειμερινές δοκιμές, αλλά διέκοψε φέτος αυτή την παράδοση.

Το νέο μονοθέσιο θα κάνει τα πρώτα του χιλιόμετρα με τον Ricciardo στο Silverstone σήμερα, εκμεταλλευόμενο το δικαίωμα για «μέρες κινηματογράφησης».

«Το πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια ήταν να κάνουμε το λανσάρισμα “επιθετικά αργά”», αναφέρει ανακοίνωση της Red Bull. «Αυτό άφηνε στο τμήμα σχεδίασης τον μέγιστο δυνατό χρόνο να προσθέσει βελτιώσεις στο μονοθέσιο, πριν από το κρίσιμο σημείο όπου η σχεδίαση παγώνει  και κατασκευάζεται το μονοθέσιο του λανσαρίσματος.

«Δεν ήταν ασυνήθιστο να ολοκληρώνουμε την κατασκευή του αυτοκινήτου, να το βάζουμε μπροστά και να το στέλνουμε στην Ισπανία για τις δοκιμές, όλα την ίδια μέρα.

«Υπάρχει λογική, αλλά δεν θα το κάναμε αν δεν έπρεπε, και φέτος δεν χρειαζόταν.

«Είναι προτιμότερο να τελειώνουμε το μονοθέσιο νωρίς και να αντιμετωπίζουμε ενδεχόμενα προβλήματα τώρα, που το αυτοκίνητο είναι σε μια πίστα πολύ κοντά στο εργοστάσιο, αντί να ξοδεύουμε μια από τις οκτώ εξαιρετικά πολύτιμες ημέρες δοκιμών για να κάνουμε το ίδιο πράγμα στην πίστα της Καταλονίας».

Η Red Bull είναι η τρίτη ομάδα που παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο, μετά τη Haas και τη Williams.

H RB14 θα κινείται από τον υβριδικό V6 τούρμπο της Renault, που θα εξακολουθήσει να έχει τα σήματα της TAG-Heuer για τρίτη σε σειρά χρονιά.

Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο μονοθέσιο F1 Red Bull με κινητήρα Renault, καθώς η σχέση των δύο κατασκευαστών δεν είναι ξεκαθαρισμένη μετά το 2018.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube