Διαρροή: Αυτή είναι η νέα McLaren 720S

Διαρροή: Αυτή είναι η νέα McLaren 720S

Φωτογραφίες του νέου μοντέλου “Super Series” διέρρευσαν στο διαδίκτυο, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του στη Γενεύη.

Η αντικαταστάτρια της 650S έχει εντελώς νέα και πιο εντυπωσιακή σχεδίαση στο εμπρός μέρος της.

Όμως η φωτογραφία, που άφησε να διαρρεύσει το Bloomberg –αλλά έκτοτε την κατέβασε– δείχνει το νέο μοντέλο από πίσω, με τις «δίεδρες» πόρτες του ανοιχτές. Επιβεβαιώνει επίσης την ονομασία 720S, που δείχνει ότι το αυτοκίνητο θα έχει 720 PS – όπως η 650S είχε 650 PS.

Η πρώτη εικόνα του νέου σούπερκαρ είχε διαρρεύσει πριν πέντε εβδομάδες από το λογαριασμό @woppum του Instagram και έδειχνε ότι το αυτοκίνητο είχε έντονα αεροδυναμική διαμόρφωση στο αμάξωμά του. Η McLaren έχει ήδη ανακοινώσει ότι η 720S θα έχει τη διπλάσια αεροδυναμική απόδοση από τη σημερινή 650S.

Οι γνωστοί πλευρικοί αεραγωγοί των McLaren έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο ομαλές επιφάνειες και η γραμμή της σκεπής είναι επίσης διαφορετική από του σημερινού μοντέλου, λόγω του νέου πλαισίου Monocage II.

Η νέα 720S έχει επίσης ένα νέο, αναδιπλούμενο πίνακα οργάνων που όταν είναι στην όρθια θέση προβάλλει μια σειρά από πληροφορίες ανάλογα με το επιλεγμένο οδηγικό πρόγραμμα Comfort, Sport ή Track. Όταν ο πίνακας αναδιπλώνεται, δείχνει μόνο ένα στριπάκι από βασικές πληροφορίες ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού, κυρίως στην πίστα (βλ. video). Υπάρχει επιπλέον και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8” στο κέντρο του ταμπλό.

Η McLaren έχει ήδη αποκαλύψει ότι η νέα 720S θα έχει ένα νέο, διτούρμπινο V8, 4 λίτρων, και αναβαθμισμένα φρένα. Θα κάνει το 0-200 km/h σε 7,8”, το 400άρι από στάση σε 10,3” και θα φρενάρει από τα 200 km/h σε 4,6” και 117 μέτρα.

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα, δείχνουν καθαρά το πίσω μέρος με τα πολύ λεπτά πίσω φώτα σε μορφή στριπ. Τα πρωτότυπα εξέλιξης είχαν επίσης διπλά τελικά εξάτμισης που έβγαιναν από το κέντρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η νέα McLaren 720S ντριφτάρει ατελείωτα σε δοκιμές εξέλιξης [video]

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube