Η Dino 246 GTS του Ross Brawn στο σφυρί

Η Dino 246 GTS του Ross Brawn στο σφυρί

Σχεδόν $750.000 δολάρια πιάνει στο χρηματιστήριο των classics αυτή η Dino 246 GTS, η οποία ανήκε κάποτε στον Ross Brawn.

Ο Ross Brawn είναι ένα όνομα συνδεδεμένο πλέον πολύ στενά με την σύγχρονη εικόνα της Ferrari, μετά από μία δεκαετία θριάμβων στην F1 ως μέλος της Αγίας Τριάδας, μαζί με τους Michael Schumacher και Jean Todt.

Ο Βρετανός μηχανολόγος ήταν λάτρης της αυτοκίνησης και των αυτοκινήτων του Maranello πολύ πριν πιάσει δουλειά στην Ferrari. Ο Brawn είχε κάποτε δική του αυτή την Dino 246 GTS, σε χρώμα Bianco Polo. Έχει μόλις 38.600 km στο οδόμετρο και η κατάστασή της διαφέρει ελάχιστα από αυτή ενός ολοκαίνουριου αυτοκινήτου.

Η Dino είναι έτσι κι αλλιώς μία πολύ ιδιαίτερη Ferrari. Το συγκεκριμένο κομμάτι ωστόσο είναι ακόμη πιο ξεχωριστό. Το ότι έχει περάσει από τα χέρια του Ross Brawn δεν είναι ο μόνος λόγος. Είναι η προτελευταία από τις 12 δεξιοτίμονες που κατασκευάστηκαν για την Μ. Βρετανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video

Πέρα από τις πλούσιες καμπύλες του αμαξώματος, τη ρευστή γραμμή των φτερών, τις χυτές αλουμινένιες Campagnolo ζάντες, η συγκεκριμένη Dino αιχμαλωτίζει το βλέμμα με την απόλυτη αντίθεση του λευκού εξωτερικού χρώματος με το μαύρο δέρμα των καθισμάτων “Daytona”, ειδική παραγγελία στο εργοστάσιο. Φυσικά το αυτοκίνητο συνοδεύει το εργοστασιακό βιβλίο χρήσης και service, καθώς και όλα τα πιστοποιητικά γνησιότητας και  σωστής συντήρησης του τμήματος του εργοστασίου Ferrari Classiche.

Ο κινητήρας είναι ένας 2.4 V6, τοποθετημένος φυσικά στο κέντρο, με 195 ίππους. Η δύναμη πηγαίνει στους πίσω τροχούς μέσα από ένα κλασικό χειροκίνητο σασμάν με χτένι. Η τελική είναι 235 km/h, καθόλου κακή για το 1974. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ειδικό αφιέρωμα για την Dino 246 GTS που είχαμε φωτογραφίσει στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube