Το τμήμα Jaguar Reborn κάνει και πάλι καινούργια την E-type σου

Το τμήμα Jaguar Reborn κάνει και πάλι καινούργια την E-type σου

Η Jaguar λανσάρει ένα νέο τμήμα που θα ασχολείται με την επαναφορά των ιστορικών μοντέλων της σε κατάσταση καινούργιου, με την ονομασία Reborn.

Στο πλαίσιο της έκθεσης Techno-Classica που θα πραγματοποιηθεί στο Essen της Γερμανίας την ερχόμενη εβδομάδα, η Jaguar θα λανσάρει την επίσημη υπηρεσία αναπαλαίωσης των ιστορικών μοντέλων της.

Το νέο τμήμα ονομάζεται Jaguar Reborn και ακολουθεί το πρότυπο του αντίστοιχου Land Rover Reborn, που είχε λανσαριστεί το 2016. Είναι λογικό να προκύπτει μια μικρή σύγχυση σε σχέση με το υπάρχον τμήμα Jaguar Classic, του οποίου αποτελεί παρακλάδι, ωστόσο ο ρόλος του καθενός είναι διαφορετικός. Το Jaguar Classic μέχρι σήμερα έφτιαχνε… καινούργια ιστορικά μοντέλα, όπως η XKSS και η Lightweight E-type, ενώ με το πρόγραμμα Jaguar Reborn θα συγκεντρώνει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία θα αναπαλαιώνει και στη συνέχεια θα βγάζει προς πώληση.

Η αρχή γίνεται με 10 Jaguar E-type Series 1. Μία από αυτές είναι το αυτοκίνητο που θα εμφανιστεί στην έκθεση Techno-Classica. Το οποίο είχε διανύσει περίπου 125.000 km μέχρι το 1983, όταν κλείστηκε για πάντα σε ένα γκαράζ. Για να ξαναβγεί στον δρόμο, όλα τα μηχανικά του μέρη έχουν δεχθεί της περιποιήσεις των μηχανικών της Jaguar. Η τακτική τους είναι να επισκευάζουν και να ανακαινίζουν ό,τι είναι εφικτό, αντί να το αντικαθιστούν, διατηρώντας έτσι τη γνησιότητα του αυτοκινήτου. Αντικατάσταση γίνεται μόνο όταν είναι απαραίτητο, αλλά και σε τομείς που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η πιο σάπια Jaguar E-Type που έχεις δει ίσως πιάσει €51.000

Εφόσον ο πελάτης το απαιτεί, μπορεί να αποκτήσει μέσα από το Jaguar Reborn μια E-type με βελτιωμένα φρένα, πιο αποτελεσματικό σύστημα ψύξης ή συγχρονισμένο κιβώτιο, αλλά οι μηχανικοί δεν θα δεχτούν να κάνουν ιερόσυλες επεμβάσεις όπως το να τοποθετήσουν κάποιο σύγχρονο infotainment ή σύστημα κλιματισμού. Έτσι, οι ακριβείς προδιαγραφές καθεμιάς από τις 10 E-type Series 1 που θα προκύψουν αρχικά μέσα από το Jaguar Reborn εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του κάθε αγοραστή. Ωστόσο η τιμή τους θα ξεπερνά σε κάθε περίπτωση τα €300.000.

[Πηγή: evo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube