Η πιο σάπια Jaguar E-Type που έχεις δει ίσως πιάσει €51.000

Η πιο σάπια Jaguar E-Type που έχεις δει ίσως πιάσει €51.000

Μια Jaguar E-Type μπορεί να κοστίζει περισσότερο από πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα ακόμα κι όταν βρίσκεται σε τόσο θλιβερή κατάσταση.

Εκτός από τα αυτοκίνητα που μένουν για χρόνια παρατημένα σε μια αποθήκη αλλά καταφέρνουν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, υπάρχουν και τα... σάπια barn finds. Όπως αυτή η Jaguar E-Type.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες E-Type που κατασκεύασε η Jaguar. Για την ακρίβεια είναι μοντέλο του 1962, με αριθμό πλαισίου 282. Αγοράστηκε από τον πρώτο της ιδιοκτήτη, κάποιον κ. James Rothwell, στις 4 Απριλίου 1962, ο οποίος την κράτησε για 35 χρόνια, ως τον Οκτώβριο του 1997. Τότε ήταν που πέρασε στα χέρια του 2ου ιδιοκτήτη, ο οποίος την παράτησε σε κάποιο μέρος που δεν την προστάτευε ούτε από τα στοιχεία της φύσης, και μάλλον δεν ξανασχολήθηκε ποτέ με αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η πιο ακριβή Jaguar E-type στον κόσμο

Έτσι, σήμερα ο χρόνος έχει αφήσει ό,τι σημάδι μπορούσε πάνω στη συγκεκριμένη Jaguar E-Type. Στην αξιολόγηση του οίκου Classic Car Auctions, έλαβε βαθμολογία μόλις... 2 στα 135. Όμως, παρά τη θλιβερή σημερινή της εικόνα, η επαναφορά της σε άριστη κατάσταση σίγουρα θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project για όποιον μπορεί και θέλει να ασχοληθεί.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, να ξέρετε ότι φοράει τον original κινητήρα 3,8 lt με τον οποίο βγήκε από το εργοστάσιο, αλλά όχι και το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο έχει αντικατασταθεί με ένα της Moss. Η πλακέτα με τον αριθμό πλαισίου έχει χαθεί, όμως η ίδια η Jaguar γνωρίζει ακριβώς για ποια E-Type πρόκειται, γι’ αυτό και την έχει προικίσει με την πιστοποίηση Jaguar Heritage Certificate.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διασώζοντας Jaguar E-type από τα παλιοσίδερα της Ιστορίας

Αυτή η ταλαίπωρη E-Type θα δημοπρατηθεί το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2017 από τον οίκο Classic Car Auctions στο εκθεσιακό κέντρο NEC Birmingham στο Ην. Βασίλειο, στο πλαίσιο του Practical Classics Car & Restoration Show. Εκεί, αναμένεται να βρει αγοραστή ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πληρώσει γι’ αυτήν από €44.000 μέχρι €51.000.

[Πηγή: Classic Car Auctions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube