O θρύλος μιας Supra ξεχασμένης στα βουνά [video]

O θρύλος μιας Supra ξεχασμένης στα βουνά [video]

Έχει βγει από το δρόμο κι έχει κατρακυλήσει στο βάθος μιας κοιλάδας, όπου παραμένει επί 25 χρόνια.

Ο Αυστραλός drifter και blogger, Alexi, που έχει μετακομίσει στην Ιαπωνία πριν 8 χρόνια για να βγάζει το «ψωμί» του, άκουσε τις φήμες για μια Toyota Supra 3ης γενιάς, παρατημένη σε μια «μυστική τοποθεσία», ψηλά στα βουνά.

Δεν είχε παρά μια πολύ γενική ιδέα του πού βρισκόταν το αυτοκίνητο, αλλά έψαξε και κατάφερε να το βρει στη βάση μιας πολύ απότομης πλαγιάς, μέσα στα δάση, μισοθαμμένο στα φύλλα.

Δεδομένου ότι το πίσω παρμπρίζ λείπει εντελώς και η πόρτα του οδηγού είναι ανοιχτή, το εσωτερικό ήταν εκτεθειμένο στα στοιχεία της Φύσης και αναμενόμενα είναι σε κακή κατάσταση. Επιπλέον, φαίνεται πως είχαν βρει το αυτοκίνητο «αρχαιοκάπηλοι», με αποτέλεσμα να λείπουν εξαρτήματα όπως το τιμόνι και το κάθισμα του οδηγού. Το συνονθύλευμα από φύλλα, πέτρες και ιστούς αράχνης, μέσα στην καμπίνα, δείχνει ότι αυτή η Supra A70 είναι παρατημένη εκεί για πολλά χρόνια.

Ένας επισκέπτης του YouTube, που ισχυρίζεται ότι ξέρει τι έχει συμβεί, λέει ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται εκεί από το 1992. Ο οδηγός του πήγαινε «τάπα» στις στροφές παραπάνω, έχασε τον έλεγχο, βγήκε από το δρόμο και τσούλησε μέχρι τη βάση της πλαγιάς, χωρίς το αυτοκίνητο να ανατραπεί. Σταμάτησε όμως τόσο μακριά από το δρόμο, που ήταν πολύ δύσκολο να ανελκυστεί. Ο ιδιοκτήτης σχεδίαζε να το τραβήξει, αλλά «τελικά το ξέχασε» και αποφάσισε να το παρατήσει. Φυσικά, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την αξιοπιστία της πληροφορίας.

Το ρολ-κέιτζ δείχνει ότι αυτή η Supra A70 θα πρέπει να έπαιρνε μέρος σε αγώνες, σε κάποια φάση της ζωής της. Αγώνες σε πίστα ή αυτοσχέδιους σε δρόμο, όπως θέλει η ιαπωνική παράδοση. Οπότε μπορεί να έχει και διάφορες άλλες βελτιώσεις, σε κινητήρα, μετάδοση και ανάρτηση. Περιέργως, το αμάξωμα δεν δείχνει σε κακή κατάσταση και το αυτοκίνητο φαίνεται να έχει ακόμα τους τροχούς του, οπότε το μυστήριο που καλύπτει την ιστορία του γίνεται ακόμα πιο πυκνό.

Ας γράψει ο καθένας μας το δικό του σενάριο…

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube