RUF GT και CTR στην Έκθεση Γενεύης

RUF GT και CTR στην Έκθεση Γενεύης

Η βελτιωμένη Porsche 991.2 GTS μαζί με την έκδοση παραγωγής της CTR

Η RUF παρουσίασε στην Έκθεση Γενεύης τη νέα RUF GT, μια βελτιωμένη έκδοση της Porsche 911 GTS με αναβαθμίσεις σε κινητήρα, αεροδυναμική και εμφάνιση.

Ο εξακύλινδρος boxer twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων αποδίδει 515 PS στις 6.500 rpm και 65,8 kgm ροπής στις 3.500 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 7 σχέσεων ή του αυτόματου PDK 7 σχέσεων με λειτουργία launch control. Με αυτό, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,4", δηλαδή κατά -0,1" ταχύτερα από το εργοστασιακό μοντέλο ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 km/h.

ruf

Αισθητικά, το RUF GT ξεχωρίζει από τις πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου με διάμετρο 20" σε μαύρη απόχρωση, τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, την αεροτομή τύπου duck tail στο πίσω μέρος και το νέο διαχύτη από ανθρακονήματα.

Οι επεμβάσεις της RUF θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν διακριτικές και καλαίσθητες, κολακεύοντας το σχεδιασμό της 991.2 η οποία το περασμένο φθινόπωρο αντικαταστάθηκε από τη νέα γενιά Porsche 992.

ruf

Όπως μας ενημέρωσε ο ανταποκριτής μας στη Γενεύη Μιχάλης Γεωργιάδης, εκτός από την GT, η RUF έφερε στη Γενεύη και την έκδοση παραγωγής της CTR που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2017, με ρετρό εμφάνιση, ανθρακονημάτινο σασί, ανάρτηση τύπου pushrod και απόδοση που ξεπερνά τα 700 άλογα.

Η υπεύθυνη marketing της εταιρείας, Estonia Ruf δήλωσε: "Αυτά τα δύο αυτοκίνητα εκπροσωπούν χρόνια εξέλιξης, χιλιάδες εργατοώρες και μια ολόκληρη ζωή γεμάτη από πάθος και ενθουσιασμό. Καθώς συνεχίζουμε τους εορτασμούς για την 80η μας επέτειο το 2019, αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι ο κεντρικός άξονας με το κάθε ένα να ενσωματώνει τις αξίες που κάνουν κάθε RUF τόσο ιδιαίτερη."

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube