Ford Focus RS με 500 ίππους από την Hennessey

Ford Focus RS με 500 ίππους από την Hennessey

Διαλέγεις και παίρνεις. Light βελτίωση με εργοστασιακή έγκριση ή πραγματική βελτίωση;

Το Ford Focus RS από τους πρώτους κιόλας μήνες της κυκλοφορίας του έχει γίνει αγαπημένο πρότζεκτ για τους βελτιωτές που βλέπουν στον 2.3 EcoΒoost σημαντικά περιθώρια αναβάθμισης. Σε συνδυασμό με την ενθουσιώδη οδική συμπεριφορά, πολλοί φαντάζονται τον εαυτό τους σε κόλπα αλά Ken Block.

Χθες είδαμε το κιτ της Mountune που αυξάνει την ισχύ κατά 25 ίππους και την ροπή κατά 4 kgm. Οι αριθμοί δεν μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, 25 άλογα βγαίνουν πολύ εύκολα από έναν 2.3 με τούρμπο. Όμως το σημαντικό σε αυτή την μετατροπή είναι πως έχει την εργοστασιακή έγκριση, ότι μπορεί να παραγγελθεί από την αρχή και το καινούριο αυτοκίνητο με την εγγύησή του να παραδοθεί στον πελάτη αναβαθμισμένο.

Από την άλλη, για τους λάτρεις του tuning, 25 άλογα δεν είναι καν βελτίωση. Η Hennessey Performance έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από την Mountune. Θα κάνει το Focus RS πεντακόσια άλογα. Το ανακοίνωσε προ ημερών στο Twitter. Ένα hot hatch με την ιπποδύναμη της Shelby GT350, ιντριγκάρει πολύ το αμερικανικό κυρίως κοινό, στο οποίο και απευθύνεται ο Τεξανός βελτιωτής.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το νέο Ford Focus RS σε δρόμο και πίστα [video]

Ποστάροντας στο Instagram την φωτογραφία που σας δείχνουμε, η Hennessey ενημέρωσε τους φίλους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι παρέλαβε το αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις της. Η λίστα των βελτιώσεων περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση του κινήτρα, την εισαγωγή, την εξάτμισης, μεταλλικές σωληνώσεις που θα αντικαταστήσουν όλα τα κολάρα, νέο τούρμπο, τροχούς, φρένα, κ.λπ.

Η Mountune ήταν συνεπής με το πρόγραμμά της και μάλιστα με video μας έδειχνε την πρόοδο της εξέλιξης του κιτ βελτίωσης για το Focus RS. Ας ελπίσουμε και η Hennessey θα κάνει κάτι ανάλογο και δεν θα μας αφήσει να περιμένουμε πολύ.

Πηγή Autoevolution.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube