Ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment για τη νέα Mercedes-Benz A-Class

Ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment για τη νέα Mercedes-Benz A-Class

Η νέα γενιά του μικρότερου μοντέλου του αστεριού θα εγκαινιάσει και την επόμενη γενιά των συστημάτων infotainment της εταιρείας.

Στο Consumer Electronics Show, η Mercedes-Benz έδειξε στο κοινό για πρώτη φορά το User Experience (MBUX).

Πρόκειται για τη νέα γενιά των συστημάτων multimedia και θα τη δούμε επίσημα στη νέα A-Class που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η νέα Mercedes-Benz A-Class θα είναι πιο άνετη αλλά και πιο σπορ

Θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου και θα έχει τρία επίπεδα: Το βασικό θα έχει μια οθόνη 7” για τον πίνακα οργάνων και άλλη μια επίσης 7” για το infotainment. Η δεύτερη, θα έχει 7ιντση οθόνη για τον πίνακα και 10,25” για το infotainment, ενώ η κορυφαία θα έχει δύο οθόνες 10,25” με ανάλυση 1.920x720 pixels.

Ο χειρισμός μέσω της αφής και της ομιλίας είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της λογικής του νέου συστήματος, ενώ είναι βασικό να αναφέρουμε ότι το περιστροφικό χειριστήριο των σημερινών μοντέλων θα αντικατασταθεί από ένα touchpad. Λειτουργία αφής θα έχει επίσης η οθόνη του infotainment αλλά και τα κουμπιά ελέγχου στο τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Μάρτιο στη Γενεύη η νέα Mercedes-Benz A-Class

Δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι το MBUX θα περιλαμβάνει Android Auto και Apple CarPlay, ενώ θα υπάρχουν επίσης δύο θύρες USB, μια Type C για γρήγορη φόρτιση, Bluetooth και NFC.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία του συστήματος είναι και η αναγνώριση της φωνής των χρηστών του, με βάση την οποία θα ρυθμίζει σε συγκεκριμένες θέσεις τα επιμέρους συστήματα. Για παράδειγμα τη θέση οδήγησης, τη θερμοκρασία της καμπίνας, τους σταθμούς στο ραδιόφωνο, ρυθμίσεις του κλιματιστικού.



Για τον πίνακα οργάνων υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές, οι Classic, Sport και η Understated. Μια ακόμα εντυπωσιακή παράμετρος του νέου συστήματος είναι και η λειτουργία «πρόβλεψης» που διαθέτει. Για παράδειγμα εάν κάποιος χρήστης έχει μια συγκεκριμένη συνήθεια όπως το να καλεί στο τηλέφωνο κάποιον σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, θα τον διευκολύνει να την επαναλάβει. Επίσης, η εφαρμογή Mercedes me θα φροντίζει να λέει στον οδηγό τι ώρα πρέπει να ξεκινάει για να είναι έγκαιρα στον προορισμό του, ενώ το σύστημα πλοήγησης θα μπορεί χρήσιμες πληροφορίες από το διαδίκτυο για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει το αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz A-Class

Αυτό δε θα είναι στο επίπεδο μόνο κάποιου συμβάντος που επηρεάζει την κυκλοφορία, αλλά θα ενημερώνει ακόμα και για ιδιαίτερες συνθήκες στο οδόστρωμα, όπως η ολισθηρότητά του.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι από πλευράς hardware, το σύστημα έχει 6πύρηνο επεξεργαστή, 8 GB DDR4 RAM, λειτουργικό σύστημα Linux και κάρτα γραφικών της NVIDIA.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube