Νέα κόμπακτ μοντέλα ετοιμάζονται από τη Volvo

Νέα κόμπακτ μοντέλα ετοιμάζονται από τη Volvo

Η Volvo θα παρουσιάσει το 2018 ένα καινούργιο μικρό SUV, προάγγελο της νέας γενιάς V40.

Σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο, η Volvo ετοιμάζει να παρουσιάσει μέχρι τις αρχές του 2018 ένα μικρό SUV με πιθανή ονομασία XC40.

Ο CEO της σουηδικής εταιρείας, Hakan Samuelsson, ανέφερε ότι η δημιουργία ενός μικρού SUV αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα της φίρμας, αλλά απέφυγε να αναφέρει το πότε θα παρουσιαστεί και ποια θα είναι η ονομασία του.

Αυτό που επιβεβαίωσε η Volvo είναι ότι τα νέα compact μοντέλα της θα βασίζονται σε μία νέα διαμορφώσιμη πλατφόρμα (CMA) και θα κατασκευάζονται στη Γάνδη. Χάρη σε αυτή τη νέα πλατφόρμα η γκάμα των μικρών μοντέλων της Volvo θα επεκταθεί και μόλις παρουσιαστεί θα αποτελέσει την βάση και για τα V40 και V40 Cross Country. Μέχρι τώρα, η Volvo έχει επενδύσει 200 εκ. ευρώ στο εργοστάσιο της Γάνδης για να προετοιμαστεί για την παραγωγή της πλατφόρμας.

Η νέα πλατφόρμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την αδελφή εταιρεία Geely Auto, και το πρώτο μοντέλο που θα την χρησιμοποιήσει είναι το νέο μικρό SUV (XC40), ενώ το 2019 θα χρησιμοποιηθεί και για τη νέα γενιά των πετυχημένων V40 και V40 Cross Country.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube