Volvo XC40: Επιβεβαίωση για νέο κόμπακτ premium crossover

Volvo XC40: Επιβεβαίωση για νέο κόμπακτ premium crossover

Το τρίτο της SUV θα αποκτήσει η Volvo, με την προσθήκη στη γκάμα της του κόμπακτ XC40.

Όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας Hakan Samuelsson, το XC40 θα παρουσιαστεί σε τέσσερα χρόνια.

Ο Samuelsson είπε ότι το νέο μικρό SUV είναι στην πρώτη θέση της λίστας των προτεραιτοτήτων μετά την ανανέωση της υπάρχουσας γκάμας μοντέλων της Volvo.

«Σε τέσσερα χρόνια, το XC90 που παρουσιάστηκε φέτος θα είναι το παλιότερο προϊόν της γκάμας μας, αλλά πρώτα πρέπει να ανανεώσουμε τα υπάρχοντα μοντέλα και μετά να μπούμε σε νέες κατηγορίες», σχολίασε.

«Αυτή τη στιγμή, ο στόχος μας είναι να γίνουμε ισχυρότεροι και να αυξήσουμε τα κέρδη μας σε ό,τι παράγουμε ήδη, βελτιώνοντάς το και χρεώνοντάς το ανάλογα.»

Παρά την ηλικία του, το XC60 ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις μεσαίο SUV στην Ευρώπη το 2014, κάτι που έπεισε τη Volvo να λανσάρει το XC40, μαζί με τα νέα S40 και V40.

Η εταιρεία θέλει να απογαλακτιστεί από την τεχνολογία της Ford. Η γκάμα της θα αποτελείται από τρεις σειρές, τις 40, 60 και 90, οι οποίες θα βασίζονται σε δύο πλατφόρμες και θα χρησιμοποιούν τη νέα γενιά modular τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ.

«Βρισκόμαστε ήδη μερικά χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό», ισχυρίστηκε ο Samuelsson. «Δεν μπορείς να πετύχεις τον στόχο της ΕΕ για μέση εκπομπή 95g/km CO2 με έναν εξακύλινδρο. Αν ένας V8 είναι τόσο σημαντικός για κάποιον, τότε μάλλον δεν πρόκειται για υποψήφιο πελάτη της Volvo.»

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube