Η Porsche πατεντάρει νέο ενεργό diffuser

Η Porsche πατεντάρει νέο ενεργό diffuser

Αν και η θέση του κινητήρα της 911 δένει τα χέρια των σχεδιαστών σε σχέση με το diffuser, η Porsche ψάχνει περισσότερη απόδοση με ένα ενεργό σύστημα.

Οι κατασκευαστές αναζητούν διαρκώς περισσότερη δύναμη αλλά και τρόπους να την περάσουν στο δρόμο. Η Porsche ψάχνεται με την απόδοση του αεροδυναμικού διαχύτη.

Σχέδια που κατατέθηκαν στις 27 Απριλίου στο γραφείο κατοχύρωσης πατέντας και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ δείχνουν ένα σύστημα ενεργού διαχύτη για την Porsche. Ενεργά diffusers υπάρχουν ήδη, η Ferrari τα χρησιμοποιεί στην 458 Speciale όσο και στην 488 Spider, τις οποίες είχαμε δοκιμάσει. Αλλά η κλίση τους απαιτεί ελεύθερο χώρο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, πράγμα που δεν προβλέπεται από τη χωροταξία της 911 με τον κινητήρα στην ουρά.


Μια λύση θα ήταν να μετατοπιστεί ο κινητήρας. Έχουν υπάρξει φήμες για κεντρομήχανη 911 δρόμου, ύστερα από την παρουσίαση της αγωνιστικής κεντρομήχανης 911 RSR. Αλλά κάτι τέτοιο είναι μοιάζει απίθανο, όχι μόνο για την σημερινή αλλά και για την επόμενη γενιά 911. Η οποία, παρεμπιπτόντως, θα έχει και υβριδική έκδοση, τεχνολογία που ενσωματώνεται για πρώτη φορά στην πλατφόρμα του εμβληματικού μοντέλου της Porsche.

Τα νέα σχέδια δείχνουν ένα diffuser ενσωματωμένο στον προφυλακτήρα, ορατό μόνο όταν χρησιμοποιείται. Το ενεργό diffuser θα οδηγεί τον αέρα στο κεντρικό τμήμα του πίσω προφυλακτήρα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Porsche σκέφτεται ήδη τη λύση των πολλαπλών πτερυγίων που θα ανοιγοκλείνουν αυτόνομα, μεταβάλλοντας την πίεση στις πλευρές του αυτοκινήτου ανάλογα με το πού είναι απαραίτητο καθώς στρίβει. Στην ίδια δηλαδή λογική με το σύστημα ALA της Lamborghini Huracán Performante, τεχνολογία που της επέτρεψε να γίνει το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring. Αν και το σύστημα της Porsche μοιάζει απλούστερο. Στην 911 Turbo S χρησιμοποιείται ήδη ένα σύστημα ενεργής αεροδυναμικής με ενεργό εμπρός σπόιλερ.


[Πηγή MotorAuthority

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube