Η επόμενη γενιά Porsche 911 έρχεται το 2019

Η επόμενη γενιά Porsche 911 έρχεται το 2019

Η επόμενη γενιά της Porsche 911 θα έχει για πρώτη φορά υβριδική έκδοση. Αλλά θα συνεχίσει να έχει τον κινητήρα στην ουρά της.

Χάλασε ο κόσμος, τα κάστρα πέφτουν ένα ένα. Πρόσφατα γράψαμε για την 4κίνητη επόμενη BMW Μ5. Τώρα μιλάμε για την πρώτη υβριδική Porsche 911. Η οποία προγραμματίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το 2019.

Πάλι καλά. Τουλάχιστον θα εξακολουθήσει να είναι πισωμήχανη με καμπίνα 2+2 θέσεων. Γιατί το λέμε; Γιατί πρόσφατα είδαμε την Porsche να παρουσιάζει την κεντρομήχανη αγωνιστική 911 RSR. Η κίνηση αυτή ήταν μια παραδοχή ότι η κλασική για την 911 πισωμήχανη διάταξη έφτασε στο όριο της εξέλιξής της. Και πολλοί έκαναν την σκέψη ότι ίσως η αλλαγή αυτή παρασύρει και το αυτοκίνητο δρόμου.

Μια τέτοια ραγδαία αλλαγή θα ήταν πραγματική επανάσταση για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Μαζί με το concept της κεντρομήχανης Corvette που παρουσιάσαμε, ό,τι πιο απίθανο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στον κόσμο των σπορ αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια. Όπως φαίνεται, είναι πιο πιθανό να δούμε Corvette με κινητήρα στο κέντρο, παρά 911. Γιατί η Porsche την θέλει ένα πρακτικό σπορ αυτοκίνητο με δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων επιβατών. Έστω με αρκετούς περιορισμούς για τους πίσω.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως, ο κινητήρας όντως θα μετακινηθεί μερικά εκατοστά πιο μπροστά, προς το κέντρο του αυτοκινήτου. Προς όφελος της δυναμικής συμπεριφοράς. Κι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή από την αύξηση του μεταξονίου κατά 10 εκατοστά που έφερε η 991 σε σχέση με την 997.

Το ρεπορτάζ λέει ότι η 911 θα εξακολουθήσει να είναι αποκλειστικά 6κύλινδρη. Δεν θα χρησιμοποιηθεί σε αυτήν κανένας από τους 4κύλινδρους boxer των Boxster και Cayman. Ώστε να υπάρχει μια σαφής διαφοροποίηση μεταξύ των δύο 911 και 718. Θα υπάρξει όμως υβριδική έκδοση με δυνατότητα κίνησης μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα για τουλάχιστον 50 km.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube