Peugeot 3008: θα είναι και θα φαίνεται crossover

Peugeot 3008: θα είναι και θα φαίνεται crossover

Το νέο 3008 απομακρύνεται σχεδιαστικά από τα πολυμορφικά ενός όγκου. Το νέο μοντέλο θα δείχνει ξεκάθαρα crossover.

Μια επεξεργασμένη φωτογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα δείχνει ότι το νέο 3008 εμφανισιακά θα είναι ξεκάθαρα ένα crossover, καθώς η Peugeot επιλέγει να το διαφοροποιήσει πλήρως από τα πολυμορφικά ενός όγκου.

Το σημερινό μοντέλο είναι δημοφιλές στην Κίνα. Όμως, τα MPV δεν δηλώνουν το μοντέρνο, δυναμικό lifestyle με το οποίο οι περισσότεροι αγοραστές στην Ευρώπη θέλουν να ταυτίζονται. Έτσι, το γεγονός ότι θύμιζε περισσότερο MPV παρά crossover, φαίνεται ότι δεν βοήθησε αρκετά την εμπορική πορεία του 3008 μέχρι σήμερα. Εκτός αυτού, είχε δεχθεί επικρίσεις και για την σχεδίαση της μάσκας, που υπερτόνιζε το ύψος κάνοντας το αυτοκίνητο να δείχνει στενό και κατά πολλούς να μοιάζει με… ρινόκερο. Σχόλιο καθόλου κολακευτικό.

Το νέο 3008 θα βασίζεται πιθανότητα στην πλατφόρμα του 308, από το οποίο θα προέρχονται οι 3κύλινδροι και  4κύλινδροι τούρμπο κινητήρες. Μια έκδοση plug-in hybrid πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη, ωστόσο δεν θα είναι συνδυασμός ηλεκτρικού – ντίζελ, μια καινοτομία του γκρουπ PSA που όμως ανακοινώθηκε ότι θα εγκαταλειφθεί.

Με εξαίρεση το υβριδικό, το σημερινό 3008 είναι προσθιοκίνητο. Στο νέο μοντέλο οι μικρότερες εκδόσεις θα είναι επίσης προσθιοκίνητες, όμως θα υπάρξουν και τετρακίνητες σε συνδυασμό με τους ισχυρότερους κινητήρες, ενώ θα υπάρχει και επιλογή μεταξύ χειροκίνητου και αυτόματου κιβωτίου.

Το νέο Peugeot 3008 θα παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube