Έτσι φτιάχνονται οι ζάντες από ανθρακόνημα της Koenigsegg [video]

Έτσι φτιάχνονται οι ζάντες από ανθρακόνημα της Koenigsegg [video]

Ο Christian von Koenigsegg εξηγεί πως κατασκευάζονται οι ζάντες από ανθρακονήματα της Regera.

Ο Christian von Koenigsegg έχει αποδείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει λαμπρές ιδέες, και το κυριότερο ξέρει να τις υλοποιεί. Η Koenigsegg είναι ένας κατασκευαστής που καινοτομεί, εξελίσσοντας από λευκό χαρτί τεχνολογίες, όχι μόνο για το ίδιο το αυτοκίνητο αλλά και για τις μεθόδους παραγωγής.

 Για πρώτη φορά η εταιρεία έφτιαξε ζάντες από ανθρακονήματα για την Agera. Η διαφορά είναι ότι τότε τις έφτιαχναν όπως μπορούσαν, τώρα όπως θα ήθελαν. Κατάφεραν να βελτιώσουν την κατασκευή ώστε να έχουν την απαραίτητη ευελιξία που τους επέτρεψε να δώσουν στις ζάντες και ιδιαίτερο σχεδιασμό, πέρα από την ακαμψία και το χαμηλό βάρος. Από το video παίρνουμε και κάποιες άλλες πληροφορίες. Όπως ότι το βάρος της συστοιχίας μπαταριών του υβριδικού συστήματος κίνησης της Regera των 1.500 ίππων έκανε απαραίτητη την χρήση φαρδύτερων ζαντών εμπρός.

Να πούμε ότι η Koenigsegg δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που διαθέτει στην αγορά ζάντες carbon fibre. Τις τοποθετεί και η Ford στην Mustang Shelby GT350R. Όταν μία εταιρεία έχει εισάγει μία τεχνολογική καινοτομία θέλει να έχει το προνόμιο να είναι η μόνη που την διαθέτει στην αγορά, αλλά κάποιες φορές η πραγματικότητα χαλάει αυτά τα σχέδια. Η Porsche για παράδειγμα, υποστηρίζει ότι η 911 Turbo είναι το μόνο αυτοκίνητο με τεχνολογία τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας σε κινητήρα βενζίνης. Όμως την ίδια χρησιμοποιεί και η Koenigsegg One:1.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube