Porsche με blockchain για μεγαλύτερη ασφάλεια

Porsche με blockchain για μεγαλύτερη ασφάλεια

Η Porsche με την τεχνολογία του blockchain θα προκαταλάβει πιθανά προβλήματα ασφαλείας στα μελλοντικά αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η Porsche θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που θα κάνει χρήση της τεχνολογίας blockchain για ασφαλή συνδεσιμότητα.

Προφανώς και δεν πρόκειται να κάνουμε σεμινάριο πληροφορικής, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε ότι το «blockchain» είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στα ψηφιακά συναλλακτικά συστήματα, όπως το Bitcoin.

Με τη φήμη του απαραβίαστου και απόλυτα αξιόπιστου όσον αφορά την ασφάλεια, το blockchain βασίζεται σε μια απλή αρχή: Είναι μια τεράστια βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες (μέχρι εδώ, τίποτα εξαιρετικό), εκτός από το ότι ο έλεγχός της δεν είναι συγκεντρωμένος από μια οντότητα, αλλά μάλλον ανοικτός και κοινός από όλους. Και όλες οι ανταλλαγές δεδομένων είναι διαφανείς και είναι P2P (peer-to-peer).

Η Porsche ανακοίνωσε την ενσωμάτωση τεχνολογίας blockchain απευθείας στα αυτοκίνητά της, σε συνεργασία με τη βερολινέζικη εταιρεία XAIN. Στόχος είναι να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ανταλλαγή δεδομένων. Προς το παρόν, η Porsche έχει δοκιμάσει μόνο μερικά χαρακτηριστικά, όπως την ικανότητα να ανοίγεις ή να κλείνεις το αυτοκίνητό σου με μια εφαρμογή. Και με τη φημολογούμενα απαραβίαστη ασφάλεια του blockchain, λέγεται ότι θα ήταν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για τα σημερινά συστήματα πρόσβασης χωρίς κλειδί, που συχνά παραπλανώνται λόγω της ευπάθειας αυτών των ραδιοφωνικών πομπών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Αθωράκιστο το σύστημα «keyless entry» στην κλοπή [video]

Η Porsche κάνει λόγο για ένα μεγάλο αριθμό δυνατοτήτων: Επαναφόρτιση του αυτοκινήτου, προσωρινή πρόσβαση σε τρίτους (για παράδοση αυτοκινήτου, για παράδειγμα), αλλά και προετοιμασία της πεδίου για την αυτόνομη οδήγηση, όπου η ασφάλεια θα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube