Το BMW Group επενδύει 200 εκ. ευρώ σε ένα νέο Κέντρο R&D μπαταριών [video]

Το BMW Group επενδύει 200 εκ. ευρώ σε ένα νέο Κέντρο R&D μπαταριών [video]

Το νέο συγκρότημα του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης του BMW Group θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών.

Το BMW Group θα επενδύσει μέσα στα επόμενα 4 χρόνια 200 εκ. ευρώ, σε ένα νέο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) για κυψέλες μπαταριών. Το νέο συγκρότημα θα δημιουργηθεί στο Μόναχο, την έδρα της BMW.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου του BMW Group, το νέο Κέντρο R&D θα μπορεί να εξελίξει και να δοκιμάσει κυψέλες μπαταριών με στόχο να αναβαθμίσει την τεχνογνωσία του και να δημιουργήσει τις δικές του συγκεκριμένες προδιαγραφές, έτσι ώστε οι προμηθευτές του Ομίλου να δημιουργούν κυψέλες μπαταριών σύμφωνα με αυτές.

Οι γνώσεις που θα αποκομίσει το νέο συγκρότημα του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης είναι πολύ σημαντικές, άσχετα από το αν παράγει τις μπαταρίες το ίδιο το Group ή κάποιος προμηθευτής. Άλλωστε, ο CEO της BMW, Harald Kruger, δήλωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η γερμανική φίρμα θα αποκτήσει γκάμα 25 ηλεκτρικών μοντέλων, με τα 12 από αυτά να κυκλοφορήσουν στους δρόμους μέχρι το 2025.

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει έως τώρα το BMW Group από το ηλεκτρικό i3 και τα plug-in hybrid του Ομίλου, και η διαρκής τεχνολογική ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα, έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρει σε μερικά χρόνια αυτονομία 700 km στα ηλεκτρικά της μοντέλα και πάνω από 100 km ηλεκτρική κίνησης στα plug-in hybrid.

Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου R&D θα γίνουν το 2019 και θα στεγάσει πολλά εξειδικευμένα τμήματα του συγκεκριμένου τομέα. Παράλληλα, θα δημιουργήσει και 200 νέες θέσεις εργασίας.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube