Τα αυτοκίνητα των ταινιών του Hollywood μπαίνουν σε μουσείο

Τα αυτοκίνητα των ταινιών του Hollywood μπαίνουν σε μουσείο

Ταξίδι νοσταλγίας κι αναμνήσεων για όσους λατρεύουν τα αυτοκίνητα και τον κινηματογράφο.

Το Μουσείο Αυτοκινήτου Petersen στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια συγκέντρωσε μερικά από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα με κινηματογραφική καριέρα στο Hollywood. Μερικά είναι τόσο διάσημα, όσο κι οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησαν.

Η έκθεση ονομάζεται «Hollywood Customs: Modified for the Movies» και περιλαμβάνει οχήματα πολλών διαφορετικών δεκαετιών.

Ο «Χέρμπι», ο ΚΙΤΤ, η μοτοσικλέτα του Batman, η «Eleanor» από το Gone in 60 Seconds και πολλά ακόμα οχήματα του Hollywood σε μια μοναδική έκθεση.

Το DMC DeLorean από την τριλογία Back to the Future είναι αναμφισβήτητα ένα τα πιο διάσημα κινηματογραφικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, σε όποια ηλικιακή κατηγορία κι αν ανήκεις.

DMC DeLorean Hollywood

Αντίστοιχα δημοφιλές είναι και το θρυλικό Κατσαριδάκι, ένα Beetle του 1966, ευρέως γνωστό ως «Χέρμπι». 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Hamilton θέλει καριέρα στο Hollywood

Καθώς στις ανάγκες της παραγωγής έπρεπε να μπορεί να συμβαδίζει με ισχυρότερους αντιπάλους στην πίστα, το χαριτωμένο Volkswagen φοράει έναν αγωνιστικό κινητήρα FAT Performance 2,3 lt που παράγει περί τα 200 PS.

Volkswagen Beetle Hollywood 

Το νεότερο κοινό θα απολαύσει το Honda S2000 που έπαιζε στο 2 Fast 2 Furious. Η αλήθεια είναι πως η ταινία περιλαμβάνει πολύ σημαντικότερης προβολής μοντέλα από το διάσημο ροζ ρόουντστερ, όπως η πορτοκαλί Toyota Supra ή το μπλε Nissan Skyline R-34 του Paul Walker. Προφανώς όμως το Μουσείο δεν κατάφερε να τα προσελκύσει.

Honda S2000 Hollywood 

Η έκθεση δεν αφορά μόνο αυτοκίνητα, αφού υπάρχουν μερικές διάσημες μοτοσικλέτες, συμπεριλαμβανομένου το Ducati Monster 1100 S «Moto-Terminator» που πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2009 Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται η Lamborghini Countach του Λύκου της Wall Street

Ξεχωρίζουμε επίσης τη Yamaha YDS3 του 1966 από την ταινία Batman της ίδιας χρονιάς. 

Yamaha YDS3 Hollywood 

Άλλα εκθέματα περιλαμβάνουν το Ford Gran Torino του 1976 από το Starsky & Hutch, την Pontiac Firebird Trans-Am του 1982 -ο διάσημος ΚΙΤΤ- από τον Ιππότη της Ασφάλτου, το Bedford CF του 1972 από το Scooby-Doo, την «Eleanor» Ford Mustang Shelby GT500 του 1967 από το Gone in 60 Seconds, την Jaguar XKR του 2002 από το Die Another Day, την Meyers Manx του 1967 από την Υπόθεση Τόμας Κράουν και την Mercury Monterey του 1950 από την Cobra.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε δημοπρασία ο αυθεντικός ΚΙΤΤ του «Ιππότη της Ασφάλτου»

«Είναι σπάνιο να δεις αυτά τα εμβληματικά κινηματογραφικά αυτοκίνητα εκτός της μεγάλης οθόνης. Αυτή η έκθεση θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στα παρασκήνια των αγαπημένων τους ταινιών του Hollywood», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Μουσείου Αυτοκινήτου Petersen, Terry L. Karges.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube