Ψήνεστε για ντόνατς υδρογόνου από τον Akio Toyoda; [video]

Ψήνεστε για ντόνατς υδρογόνου από τον Akio Toyoda; [video]

O Akio Toyoda λατρεύει τα ντόνατς, τόσο αυτά που κάνει καίγοντας λάστιχο στην πίστα, όσο και αυτά που καταλήγουν στο στομάχι του. Τώρα όμως τα έκανε πιο οικολογικά, με τη βοήθεια του υδρογόνου.

Akio Toyoda

Ο Akio Toyoda, ο πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, είναι λίγο ασυνήθιστος για μεγαλοστέλεχος. Κουβαλάει μια ωραία τρέλα κι έχει ένα alter ego: Τον Morizo, έναν οδηγό αγώνων. Όταν τελεί υπό το ψευδώνυμό του, η κίνηση υπογραφής του είναι το ντόνατ – αυτό που περιλαμβάνει καμμένο λάστιχο, όχι αυτό που πωλείται στα Nanou.

Όχι πως ο Akio Toyoda περιφρονεί τα τελευταία. Από τότε που σπούδασε στο Babson College στις Η.Π.Α., λάτρεψε τα ντόνατς τόσο πολύ, ώστε τα συμπεριέλαβε στη διατροφή του.

Εσείς, ποια ντόνατς του Akio Toyoda λιγουρεύεστε περισσότερο; Αυτά που κάνει στην πίστα ή αυτά στον οισοφάγο;

Akio Toyoda

Όπως πολλοί, ο Akio Toyoda ευχήθηκε να υπήρχε τρόπος να απολαύσει περισσότερα ντόνατς χωρίς να νιώθει ενοχές. Ευτυχώς, έχει τα μέσα για να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά», δηλώνει ο Akio Toyoda

Ως επικεφαλής της πρώτης σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέθεσε το project στην ομάδα υδρογόνου της Toyota και του Koji Fujiharu, επικεφαλής σεφ κι ιδιοκτήτη του Epicure, ενός εστιατορίου στο Τόκιο.

Akio Toyoda

Ο Fujiharu φτιάχνει φαγητά χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα συστατικά για άτομα με τροφικές αλλεργίες, αναφέρουν οι Toyota Times. Ήταν λοιπόν ο τέλειος άνθρωπος για να δημιουργήσει ένα ντόνατ που θα ήταν λιγότερο «αμαρτωλό», χωρίς να υστερεί σε νοστιμιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ο Akio Toyoda τρελαίνεται με το Suzuki Jimny;

Τα ντόνατς του Fujiharu δεν χρησιμοποιούν γάλα ή αυγά, αλλά αντίθετα περιέχουν σιρόπι, γάλα σόγιας και κονγιάκ, καθώς και τον πολτό σόγιας που είναι υποπροϊόν της διαδικασίας παρασκευής τόφου και κανονικά πετιέται. Έτσι, τα συγκεκριμένα ντόνατς δεν έχουν γλουτένη κι είναι και νηστήσιμα, μιας και διανύουμε τη Σαρακοστή. 

Akio Toyoda

Αλλά κι όσο πιο οικολογικά γίνεται, από τη στιγμή που το φορτηγό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των ντόνατς λειτουργεί με κυψέλες υδρογόνου, κάτι που σημαίνει ότι δεν εκπέμπει καθόλου εκπομπές ρύπων τοπικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Akio Toyoda επιμένει: Τα ηλεκτρικά δεν θα ξεπεράσουν το 30%

Με την επίσημη ονομασία «Morizo ​​Donuts», η γλυκιά απόλαυση θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ιαπωνία, για να δείξει ότι οι πράσινες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκορπίσουν τη χαρά. Όσο για τη γεύση; Ο Akio Toyoda πάντως εντυπωσιάστηκε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube