Σούπερκαρ Qoros Model K- EV, με κινητήρα και μετάδοση Koenigsegg

Σούπερκαρ Qoros Model K- EV, με κινητήρα και μετάδοση Koenigsegg

Το κόνσεπτ ενός υπεραυτοκινήτου που θα προκύψει από τη συνεργασία της κινεζικής Qoros με τη σουηδική Koenigsegg είδε το φως της δημοσιότητας.

Η συνεργασία της κινεζικής Qoros με τη σουηδική εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκινήτων Koenigsegg μπορεί αρχικά να φάνηκε ένα από παράδοξα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όμως μιλάμε για δύο τεχνολογικούς κολοσσούς, με διαφορετική απήχηση σε κάθε μεριά του πλανήτη. Ίσως και πάνω σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας. Κι αυτό ακριβώς θα βοηθήσει η συνεργασία τους. Για την Qoros η σχέση αυτή φέρνει κύρος στο κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ενώ για την Koenigsegg πολύ χρήμα για την εξέλιξη μελλοντικών φιλόδοξων projects. Αλλά και προβολή σε ένα διαφορετικό κοινό της τεχνογνωσίας της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Koenigsegg βγάζει 400 PS από 1.600 cc

Το κόνσεπτ της φωτογραφίας λέγεται Model K-EV και είναι καρπός αυτής της συνεργασίας. Θα κινείται από μια έκδοση του κινητήρα χωρίς εκκεντροφόρους, της Koenigsegg. Για την ακρίβεια, της θυγατρικής της FreeValve, ο οποίος εξελίχθηκε από κοινού με την Qoros για το πρωτότυπο Qoros QamFree. Τώρα μαθαίνουμε ότι θα έχει και το σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς χωρίς συμπλέκτη, με ενσωματωμένο σύστημα κίνησης plug-in hybrid, της Koenigsegg Regera.

Άλλες τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει. Το σχήμα, όπως βλέπουμε, είναι φουτουριστικό. Με την πόρτα του οδηγού να ανοίγει σαν φτερό προς τα επάνω, όπως στις Mercedes Gullwing. Στην πλευρά του συνοδηγού τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίεργα. Η πόρτα του εμπρός επιβάτη ανοίγει με δύο τρόπους: Προς τα έξω, όπως οι συμβατικές ή προς τα πάνω. Υπάρχει και μια συρόμενη πίσω πόρτα. Η καμπίνα είναι φτιαγμένη ως επί το πλείστον από ανθρακονήματα, με στόχο προφανώς τη μείωση του βάρους.

Το Model K-EV θα παρουσιαστή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης την ερχόμενη εβδομάδα. Η κινεζική εταιρεία αναφέρει ότι η χρήση της τεχνογνωσίας της Koenigsegg ανοίγει το δρόμο για κανονική παραγωγή σύντομα. Ο CEO της Qoros, Dr. Leon Liu δήλωσε ότι το πλάνο θέλει το μοντέλο να βρίσκεται στο δρόμο το 2019.

[Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube