Νέο Bell & Ross AeroGT [videos]

Νέο Bell & Ross AeroGT [videos]

Ο Γάλλος κατασκευαστής ρολογιών Bell & Ross αποκάλυψε το νέο δημιούργημά του, το AeroGT concept που παραδόξως δεν είναι ρολόι.

Εξελιγμένο από τον Bruno Belamich, τον επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της Bell & Ross, το AeroGT πλασάρεται ως ένα μοντέρνο σούπερκαρ που αντλεί την έμπνευσή του από την αεροπορία, καθώς και από τα μεγάλα τούρερ της δεκαετίας του ’50.

Η Bell & Ross δεν έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το νέο αντικείμενο ενασχόλησής της, αλλά σημείωσε ότι οι «αδρές γραμμές και οι “κoφτοί” πρόβολοι θυμίζουν κατά κάποιο τρόπο τα αεροπλάνα στελθ».

To AeroGT διαθέτει λεπτά εμπρός φανάρια LED, κλωβό επιβατών που θυμίζει καλύπτρα κόκπιτι αεροσκάφους, κάμερες προς τα πίσω θέασης που είναι τοποθετημένες σε επιφάνειες που θυμίζουν επίσης κάναρντ αεροσκάφους. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το AeroGT ανακαλύπτουμε ότι το σχέδιο της ζάντας θυμίζει τουρμπίνα και το εντυπωσιακό πίσω μέρος του φιλοξενεί τις υπερμεγέθεις εξατμίσεις που θυμίζουν τα ακροφύσια κινητήρων τουρμποτζέτ. Στο πίσω μέρος υπάρχουν επίσης μικρά κάθετα πτερύγια που παραπέμπουν στο κάθετο σταθερό των αεροσκαφών.

Καθώς το AeroGT αποτελεί απλώς μια σχεδιαστική σπουδή, η Bell & Ross απέφυγε να δώσει στοιχεία για τις επιδόσεις –πώς θα μπορούσε, άλλωστε; Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να «τραβήξει το δρόμο του», έστω κι αν χρειαστεί να αντιπαρατεθεί με πιο παραδοσιακούς ανταγωνιστές.

Καθώς η Bell & Ross παραμένει μια εταιρεία ωρολογοποιίας, αποτελεί παράδοξο ότι το «αυτοκινητικό» όψιμο κομμάτι της στάθηκε η αφορμή για την έμπνευση δύο μοντέλων ρολογιών, το BR 03-92 AeroGT και το BR 03-94 AeroGT. Και τα δύο διαθέτουν σατινέ ασημί κάσα, μαύρο λουράκι από γνήσιο δέρμα μοσχαριού και κομψή πλάκα με ορατά τα «σωθικά» του ρολογιού.

[Πηγή Bell & Ross]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube