Νέο Audi e-tron GT: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Νέο Audi e-tron GT: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Μία μέρα πριν παρουσιαστεί επίσημα το πρωτότυπο στο Los Angeles, η Audi μας δείχνει πώς θα είναι η ηλεκτρική ναυαρχίδα της.

Το e-tron GT Concept προδιαγράφει το τρίτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Audi, μετά τα crossover e-tron και e-tron Sportback.

Περιέργως για πρωτότυπο, το e-tron GT Concept είναι καλυμμένο με μεμβράνη καμουφλάζ, η οποία όμως δεν μας εμποδίζει να διακρίνουμε το γενικό σχήμα και κάποιες λεπτομέρειες.

Όπως και το Tesla Model S που προορίζεται να ανταγωνιστεί, το e-tron GT δεν είναι κλασικό 4θυρο σεντάν. Είναι ένα 5θυρο liftback, χαμηλό,  με χυτές σπορ γραμμές, κεκλιμένη οροφή, έναν τεράστιο διαχύτη πίσω και σήματα της Audi Sport. Αυτό σημαίνει ότι έχει εξελιχθεί από τους ίδιους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη σειρά μοντέλων RS – πράγμα που εγγυάται υψηλές επιδόσεις.

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα αυτές τις πρώτες φωτογραφίες, χωρίς όμως να συνοδεύονται από κάποια τεχνικά στοιχεία. Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής Bild, το e-tron GT χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί για την Porsche Taycan. Μένει να δούμε αν το Audi θα έχει και τις ίδιες επιδόσεις με τον «εξάδελφό» του.

Σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ, το Audi e-tron GT θα κάνει το 0-100 km/h σε λιγότερο από 4” και θα μπορεί να καλύψει πάνω από 400 km με μία φόρτιση των μπαταριών του.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, το μοντέλο παραγωγής θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο που θα εκτεθεί από αύριο στο Los Angeles. Αυτό μπορεί να είναι και το νόημα του καμουφλάζ.

Οι φωτογραφίες δείχνουν και μια μεγάλη ομοιότητα με το τελευταίο Audi A7 Sportback. Οι προφυλακτήρες και τα φώτα μπορεί να είναι διαφορετικά, όμως το σχήμα είναι βασικά το ίδιο. Το εσωτερικό θα το δούμε αύριο.

Το ηλεκτρικό Audi e-tron GT θα λανσαριστεί στην αγορά το 2020 ως η ηλεκτρική ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube