NAIAS 2017: H Nissan αποκαλύπτει το Vmotion 2.0 [video]

NAIAS 2017: H Nissan αποκαλύπτει το Vmotion 2.0 [video]

Ένα πρωτότυπο που μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον.

Ένα πρωτότυπο όχημα που σηματοδοτεί την αντίληψη της Nissan για το μέλλον αποκαλύφθηκε στο North American International Auto Show 2017, στο Detroit.
 
Πρόκειται για το Vmotion 2.0 που αποτελεί την εξέλιξη της χαρακτηριστικής σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan «V-motion», όπως αυτή αποτυπώνεται  σε πολλά από τα σημερινά μοντέλα της, με χαρακτηριστικότερα στις ΗΠΑ, τα Murano και Maxima
 
Το Vmotion 2.0 πηγαίνει το σχεδιασμό της Nissan ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον, σχηματίζοντας ένα έξυπνο τρισδιάστατο μοτίβο που χαρακτηρίζει με μοναδικό τρόπο τον όγκο και την αρχιτεκτονική του οχήματος. Σε αυτό το πρωτότυπο, η μάσκα V-motion γίνεται το κύριο σημείο αναφοράς στο αυτοκίνητο. 
 
Προσφέροντας μια γεύση από το μέλλον του «Nissan Intelligent Mobility», του οδικού χάρτη  της Nissan για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων και μηδενισμού των θανατηφόρων ατυχημάτων, το εμπρός σήμα της Nissan ενεργοποιεί ειδικό φωτισμό, όταν το αυτοκίνητο είναι σε λειτουργία ProPILOT. Τα πίσω φώτα στιλ μπούμερανγκ τονίζουν το πλάτος του Vmotion, ενώ παρόμοια με τη μάσκα είναι και η φιλοσοφία στο διαχύτη πίσω που φωτίζεται όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί σε καθεστώς ProPILOT.
 
 
Οι πόρτες ανοίγουν αντίθετα, αποκαλύπτοντας ένα μεγάλο ενιαίο χώρο που καλωσορίζει τους επιβάτες στην ευρύχωρη καμπίνα του Nissan Vmotion 2.0. Μια ενιαία οριζόντια οθόνη ενσωματώνει το περιβάλλον χειρισμού με γραφικά του  ProPILOT (GUI). Για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, η κεντρική πίσω κονσόλα διαθέτει μικρότερη οθόνη, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως μια επέκταση της κύριας οθόνης.
 
 
Το τιμόνι έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον οδηγό αλλά και τον συνοδηγό να βλέπουν καθαρά όλη την οθόνη του infotainment, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την απρόσκοπτη εμπειρία του ProPILOT. Η απλή διάταξη της κεντρικής κονσόλας περιλαμβάνει ένα πολλαπλών λειτουργιών touchpad για το χειρισμό του  συστήματος infotainment. 
 
Το Nissan Vmotion 2.0 διαθέτει και το Nissan Intelligent Driving, ένα από τα τρία βασικά στοιχεία του Nissan Intelligent Mobility. Το Nissan Intelligent Driving παρέχει στον οδηγό ασφαλή και άνετη οδηγική εμπειρία μέσω τεχνολογιών, όπως αυτή του ProPILOT. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί μέρος του οράματος της Nissan για την επίτευξη πλήρους αυτόνομης οδήγησης, όχι μόνο στην εθνική οδό και σε συνθήκες βεβαρυμένης κυκλοφορίας, αλλά και στο τυπικό αστικό οδικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των διασταυρώσεων.

[Πηγή Nissan]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube