Nissan Navara EnGuard Concept: Απόλυτο εργαλείο διάσωσης [video]

Nissan Navara EnGuard Concept: Απόλυτο εργαλείο διάσωσης [video]

Με βάση το νέο Navara, η Nissan παρουσίασε μια ειδική έκδοση, σχεδιασμένη για όχημα διάσωσης στα πιο δύσβατα σημεία του πλανήτη.

Το ήδη βραβευμένο ως το Διεθνές pick-up για το 2016 Nissan Navara NP300 απέκτησε και μια νέα, πολύ ειδική έκδοση.

Το Navara EnGuard Concept είναι επί της ουσίας η υλοποίηση μιας σκέψης για ένα όχημα διάσωσης, το οποίο επιπλέον μπορεί να δώσει ηλεκτρική ενέργεια όπου κι εάν βρεθεί.

Δεν υπάρχει κάποια πρόθεση από την εταιρεία να το προχωρήσει στην παραγωγή, όμως δεν παύει να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Στην καρότσα του υπάρχει ένα φορητό πακέτο μπαταριών, προφυλαγμένο από τις εξωτερικές συνθήκες, που εξελίχθηκε από την ίδια τη Nissan.



Σε κανονικές συνθήκες οι μπαταρίες τροφοδοτούνται με ενέργεια από τον 2.3 dCi πετρελαιοκίνητα με τα δύο τούρμπο και τους 190 ίππους, και κάθε συστοιχία τους έχει ισχύ 2 KW. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρειαστεί μπορεί να τροφοδοτήσει ακόμα κι εργαλεία διάσωσης, όπως εξάλλου φαίνεται και στο video που ανέβασε η Nissan στο κανάλι της.

Επίσης, το αυτοκίνητο διαθέτει και όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστούν στις δύσκολες συνθήκες που εκ των πραγμάτων θα αντιμετωπίσει το πλήρωμά του, όπως ασύρματοι επικοινωνίας, εργαλεία κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Nissan Navara NP300 2.3 dCi Double Cab 160 PS

Μια ακόμα πολύ ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι και το drone DJI Phantom 4 που έχει μέγιστο ύψος πτήσης 6.000 m και αυτονομία μισής ώρας, ώστε να τροφοδοτεί το πλήρωμα του αυτοκινήτου με πληροφορίες για το τι υπάρχει μπροστά τους.

Από εκεί και πέρα, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 50 mm για ακόμα καλύτερες εκτός δρόμου ικανότητες, ενώ τα πιο φαρδιά φτερά και τα ειδικά σχεδιασμένα σκαλοπάτια κάνουν σημαντική διαφορά στο μάτι αλλά προσφέρουν και ουσία.

Ανασχεδιασμένη είναι η καμπίνα, με το εσωτερικό της οροφής να είναι υπερυψωμένο κατά 136 mm για περισσότερο διαθέσιμο ύψος, ενώ μεγάλο βάρος έχει πέσει και στο κομμάτι του φωτισμού, τόσο στην καμπίνα όσο και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Είναι άλλωστε πολύ λογικό, αφού σε συνθήκες διάσωσης μπορεί να αποβεί κυριολεκτικά σωτήριο.

Το Navara EnGuard Concept αποτελεί μέρος του οράματος Intelligent Mobility της Nissan, που καταπιάνεται με τρόπους εκμετάλλευσης των προηγμένων τεχνολογιών που αναπτύσσονται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube