Infiniti QX Sport Inspiration, οι λεπτομέρειες [video]

Infiniti QX Sport Inspiration, οι λεπτομέρειες [video]

H Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα τις τεχνικές λεπτομέρειες του QX Sport Inspiration που ντεμπουτάρησε σήμερα στο Auto China 2016, στο Πεκίνο.

Όλες οι εικασίες και οι σπέκουλες QX Sport Inspiration σχετικά με ποιανού μοντέλου αποτελεί πρόκριμα το πρωτότυπο QX Sport Inspiration πήραν τέλος. Με το μήκος των 4,6 m σε γνώση μας είναι πλέον απολύτως βέβαιο ότι το κόνσεπτ αυτό προδιαγράφει την επόμενη γενεά του QX50.

Ακόμα κι αν το μοντέλο παραγωγής από αισθητικής άποψης δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό όσο το πρωτότυπο, είναι βέβαιο ότι θα είναι πιο γοητευτικό από υφιστάμενο QX50 που δεν έσπασε και ταμεία με τη σαγήνη του.

Οι ρευστές γραμμές πάνω στο μυώδες παρουσιαστικό του QX Sport Inspiration είναι συγγενείς με αυτές που είχαμε δει στο εντυπωσιακό Q80 Inspiration concept το 2014 και στο πρόσφατο Q60. Ο προπομπός του QX50 έχει πλάτος 1,9 m και ύψος 1,65 m, αλλά και τα 23 cm που απέχει τα χαμηλότερο σημείο του από το δρόμο, ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για ένα SUV. Η καμπίνα αναμένεται να προσφέρει κορυφαία ευρυχωρία στην premium αυτή κατηγορία, καθώς έχει να εκμεταλλευτεί 2,8 m που μετρά το μεταξόνιο του αυτοκινήτου.

Λεπτομέρειες σχετικά με την γκάμα των κινητήρων δεν έδωσε η Infiniti, αλλά είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα φορά νέο διτούρμπινο 3λιτρο μοτέρ V6 με τους 405 PS και τα 48,4 kgm. O κινητήρας αυτός, στο Q60 Coupé συνεργάζεται με ένα αυτόματο 7άρι σασμάν που περνά την κίνηση στους πίσω τροχούς, αλλά θεωρούμε ότι το νέο QX50, ως SUV που σέβεται τον εαυτό του θα έχει την οψιόν της τετρακίνησης.

Με το υφιστάμενο μοντέλο στην πιάτσα σχεδόν δέκα χρόνια, όταν παρουσιάστηκε το 2007 υπό την ονομασία EX (QX50 βαφτίστηκε το 2014) και εφόσον το αυτοκίνητο διατηρήσει βασικά αισθητικά στοιχεία του πρωτοτύπου, αναμένεται να διαγράψει πετυχημένη εμπορική καριέρα. Ειδικά στις αγορές της Β. Αμερικής.

[Πηγή Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube