Αποκάλυψη, Infiniti Q80 Inspiration Concept [upd]

Αποκάλυψη, Infiniti Q80 Inspiration Concept [upd]

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήρες σετ φωτογραφιών του πρωτοτύπου Q80 Inspiration που ντεμπουτάρει στο Παρίσι αύριο.

Ύστερα από την πρώτη φωτογραφία και τις ελάχιστες λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν για το πρωτότυπο Q80 Inspiration και που θα ντεμπουτάρει στο Σαλόνι του Παρισιού αύριο, η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήρες σετ φωτογραφιών.

Το νέο Infiniti Q80 Inspiration Concept πρόκειται για ένα 4θυρο φάστμπακ, τον προπομπό ενός αυτοκινήτου παραγωγής που θα έρθει αντιμέτωπο στην αγορά με μεγάλα πολυτελή 4πορτα κουπέ, όπως η Mercedes-Benz CLS, BMW 6 Series Gran Coupé και Porsche Panamera.

Οι διστάσεις του Infiniti Q80 Inspiration είναι 5,05 m μήκος, 2,03 πλάτος και 1,35 m ύψος με το τεράστιο μεταξόνιο να φτάνει τα 3,1 m. Πέρα όμως από μεγάλο, το νέο Q80 Inspiration είναι και εξίσου εντυπωσιακό, με πόρτες που ανοίγουν ανάποδα, διευκολύνοντας τα μέγιστα την είσοδο/έξοδο των επιβατών που έχουν στη διάθεσή τους μια μινιμαλιστική αλλά και πολυτελή καμπίνα.

Ο οδηγός έχει εμπρός του ένα flat-bottomed τιμόνι και ένα πλήρως ψηφιακό καντράν, και η πανοραμική γυάλινη οροφή καλύπτει το μεγαλύτερο εμβαδό του «ουρανού». Η κεντρική κονσόλα-«καταρράκτης» επεκτείνεται στο δάπεδο μέχρι τις πίσω θέσεις, ενώ το σύνολο της καμπίνας είναι ντυμένο με δέρμα και αλκαντάρα.   

Το αεροδυναμικό φάστμπακ της Infiniti για την κίνησή του χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα που το θερμικό του μέρος συνίσταται από ένα 3λιτρο διτούρμπινο V6. Μαζί με το ηλεκτρομοτέρ η συνδυασμένη μέγιστη ισχύς φτάνει τους 550 PS που περνούν στο πίσω άξονα ή και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης. Η Infiniti ανακοινώνει κατανάλωση 5,5 lt/100 km και εκπομπές CO2 129 g/km.

Για περισσότερες λεπτομέρειες υπομονή μέχρι να ανοίξει τις πύλες του το Mondial de l’ Automobile 2014, αύριο στο Παρίσι.  

[Πηγή Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube