Ηλεκτρικό το μέλλον και της Honda

Ηλεκτρικό το μέλλον και της Honda

H Honda, στην έκθεση CES του Las Vegas θα αποκαλύψει τα μελλοντικά (εξηλεκτρισμένα) σχέδιά της, παράλληλα με ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο.

Honda EV Concept

Τη νέα γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων, μαζί με τα σχέδιά της για το μέλλον θα παρουσιάσει η Honda, στην έκθεση CES  (Consumer Electronics Show), που θα πραγματοποιηθεί στο Las Vegas το διάστημα 9-12 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη φωτογραφία που κυκλοφόρησε αποκαλύπτει ένα μικρό μέρος του πρωτότυπου που θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση. Αυτό το μοντέλο θα αποτελέσει τον προάγγελο των εξελίξεων και το εισαγωγικό μοντέλο των επερχόμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα παρουσιάσει η ιαπωνική φίρμα.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα πατήσει το αυτοκίνητο. Πηγές του εξωτερικού, θέλουν πάντως ως επικρατέστερη την e:Architecture, που υπάρχει στην φαρέτρα των Ιαπώνων από το 2021.

Η Honda γίνεται μία ακόμα μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που σκοπεύει να εξηλεκτρίσει αμιγώς την γκάμα της μέχρι το 2040

Honda en gt concept

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιοι κατασκευαστές γυρίζουν σε 100% ηλεκτρικά έως το 2030;

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής, η Honda αποκάλυψε πως τα αυτοκίνητα  που θα βασίζονται σε αυτήν την αρχιτεκτονική θα παρουσιαστούν πρώτα στις ΗΠΑ, πριν διοχετευτούν στις λοιπές παγκόσμιες αγορές της μάρκας, με την παραγωγή τους να αναμένεται να ξεκινήσει το 2026.

Μεγάλος στόχος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η δημιουργία τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών κινητικότητας στις οποίες θα έχει εύκολη πρόσβαση το ευρύ κοινό. Η ουδετερότητα άνθρακα είναι ψηλά στις προτεραιότητες της ιαπωνικής φίρμας, με μεγάλο στόχο την ανθρακική ουδετερότητα το 2050. Αυτό μας δείχνει πως η Honda δεν βιάζεται αλλά βαδίζει με σταθερά και προσεγμένα βήματα στον στόχο της.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, οι Ιάπωνες εστιάζουν στην ηλεκτροκίνηση, θέλοντας μέχρι το 2040 να πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους στο Las Vegas και πιο συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου 2024, η ιαπωνική εταιρεία θα αποκαλύψει τα σχέδια του ηλεκτρικού μετασχηματισμού της, ούσα μία ακόμα μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που θα το πράξει.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube