Η Volvo ετοιμάζει XC90 pick-up;

Η Volvo ετοιμάζει XC90 pick-up;

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ενός μυστηριώδους πρωτότυπου δοκιμών με την εμφάνιση ενός Volvo XC90 αλλά αρκετά μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Το ενδιαφέρον των premium κατασκευαστών στην κατηγορία των pick-up φάνηκε αρχικά από τη Mercedes-Benz, με το X-Class, και υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως ακολουθήσει και η Volvo τον ίδιο δρόμο.

Το κόκκινο Volvo XC90 που φαίνεται στις φωτογραφίες, δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα συμβατικό στο εμπρός μέρος. Και το υπόλοιπο αμάξωμα με την πρώτη ματιά φαίνεται ίδιο με του XC90 παραγωγής, μέχρι τη στιγμή που προσέχεις ότι οι πίσω τροχοί είναι τοποθετημένοι πολύ πιο πίσω απ’ ό,τι περιμένεις, αυξάνοντας το μεταξόνιο κατά τουλάχιστον 20 πόντους. Το κενό που έχει αφήσει αυτή η αλλαγή κάτω από τα εργοστασιακά φτερά τονίζει ακόμα περισσότερο τη διαφορά.

Επιπλέον, το πίσω παρμπρίζ αυτού του Volvo XC90 έχει αντικατασταθεί από ένα αδιαφανές πάνελ, μέσα από το οποίο εξέχει μια μεγάλη, μεταλλική βάση. Πάνω σε αυτή, και πάνω από την οροφή του αυτοκινήτου, αρκετά πίσω από τις μεσαίες κολόνες, υπάρχουν μεγάλα κομμάτια από ατσάλι. Είναι προφανές ότι η εταιρία θέλει να δοκιμάσει την αντοχή του αυτοκινήτου με μεγάλο φορτίο πάνω από τους πίσω τροχούς, ωστόσο δεν είναι καθόλου προφανές το γιατί θέλει να το κάνει αυτό. Ούτε το γιατί το φορτίο είναι τοποθετημένο τόσο ψηλά, και όχι μέσα στο αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Και η Škoda μπαίνει στην αγορά των pick-up;

Μια εκδοχή λοιπόν θέλει τη Volvo να εξελίσσει μια έκδοση pick-up του XC90, τουλάχιστον για την αγορά της Β. Αμερικής, όπου σίγουρα θα εκτιμηθεί ένα τέτοιο μοντέλο. Μια άλλη, ότι πρόκειται για μια κανονική, επιβατική έκδοση του XC90 με μεγαλύτερο μεταξόνιο, όμως αυτό δεν εξηγεί το φορτίο στην οροφή. Μια τρίτη άποψη είναι ότι η Volvo έχει αναλάβει να φτιάξει το επόμενο αυτοκίνητο του… Πάπα. Και όπως γνωρίζουμε, τα αυτοκίνητα του Ποντίφικα έχουν στο πίσω μέρος μια κατακόρυφη, θωρακισμένη υπερκατασκευή μέσα στην οποία φιλοξενείται. Κάτι τέτοιο, αν και ακούγεται τραβηγμένο, ίσως εξηγεί τις δοκιμές με φορτίο τοποθετημένο ψηλά.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί η ύπαρξη ενός Volvo XC90 pick-up στο μέλλον, θα είναι προφητικό το αντίστοιχο σχέδιο που είχε φτιάξει ψηφιακά από το 2014 κιόλας ο X-Tomi Design.

[Πηγή: Auto Guide]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube