Η Mazda υπαινίσσεται την επιστροφή των τούρμπο Wankel

Η Mazda υπαινίσσεται την επιστροφή των τούρμπο Wankel

Η Mazda άφησε να εννοηθεί πως όταν το RX-VISION φτάσει στην παραγωγή θα μπορούσε να έχει τούρμπο περιστροφικό κινητήρα.

Με το RX-VISION concept που παρουσιάστηκε πέρσι στο Tokyo Motor Show η Mazda δήλωσε την πρόθεσή της να δώσει συνέχεια στην οικογένεια των σπορ κουπέ μοντέλων RX. Ανακοίνωσε επίσης την εξέλιξη μιας νέας γενιάς SKYACTIV-R περιστροφικών κινητήρων.

Τότε όμως δεν είχαν αποκαλυφθεί άλλες λεπτομέρειες. Τώρα ο Tetsushi Marutani, υποδιευθυντής του τμήματος εξέλιξης συστημάτων κίνησης έδωσε κάποιες πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε να είναι αυτός ο κινητήρας.

Ξαφνικά στη Mazda φαίνεται να ανακάλυψαν αυτό που ο κόσμος φωνάζει χρόνια τώρα. Ο Tetsushi Marutani δήλωσε ότι αυτό που λείπει από έναν περιστροφικό κινητήρα είναι η ροπή χαμηλά. Και ότι το τούρμπο θα ήταν η λύση. Χωρίς λοιπόν αυτό να αποτελεί ξεκάθαρη τοποθέτηση, είναι ωστόσο μια ένδειξη ότι σκέφτονται σοβαρά να συνδυάσουν το τούρμπο με τους Wankel κινητήρες στα μελλοντικά Mazda.

Ο Tetsushi Marutani δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες, για την χωρητικότητα και την απόδοση. Οι παλαιότερες αναφορές μιλούσαν για δύο ρότορες 800 cc και απόδοση 400 ίππων. Το RX θα μπορούσε να παρουσιαστεί του χρόνου, ώστε η Mazda να γιορτάσει την 50η επέτειο του περιστροφικού κινητήρα, ή το 2020 όταν η εταιρεία θα κλείνει τα 100 της χρόνια.

Ο υποδιευθυντής του τμήματος εξέλιξης συστημάτων κίνησης δήλωσε ότι η επέτειος ενός αιώνα Mazda θα γιορταστεί με την παρουσίαση νέων τεχνολογιών, κινητήρων, κιβωτίων και ενός συστήματος τετρακίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube