Επαναστατική BMW Vision Neue Klasse στις 2 Σεπτεμβρίου

Επαναστατική BMW Vision Neue Klasse στις 2 Σεπτεμβρίου

Η βαυαρική εταιρεία θα αποκαλύψει το πρωτότυπο BMW Vision Neue Klasse στις 2 Σεπτεμβρίου. Και θα πρόκειται για μια ευκρινή ματιά στον αντίπαλο του Tesla Model 3.

BMW Vision Neue Klasse

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, η BMW θα παίζει εντός έδρας. Πρέπει λοιπόν να τραβήξει την προσοχή με κάτι εντυπωσιακό! Με το πρωτότυπο που αυτή τη φορά γνωρίζουμε το όνομά του: BMW Vision Neue Klasse.

Το νέο κόνσεπτ των Βαυαρών θα μας δώσει μια γεύση ενός μοντέλου στο οποίο ο κατασκευαστής ποντάρει πολλά. Και το οποίο ονομάζει προσώρας BMW Vision Neue Klasse. Το όνομα Neue Klasse που χρησιμοποίησε η BMW πριν από περίπου εξήντα χρόνια για να χαρακτηρίσει μια νέα οικογένεια αυτοκινήτων που σηματοδότησε μια καμπή στην ιστορία της φίρμας.

H ηλεκτρική μπερλίνα που θα προκύψει από την BMW Vision Neue Klasse θα λανσαριστεί το 2025 και θα κατασκευάζεται σε νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία

BMW Vision Neue Klasse, BMW i-Vision Dee concept
Στη φωτογραφία βλέπετε το BMW i-Vision Dee concept που παρουσιάστηκε στη CES στο Las Vegas, εφέτος.

Κι αν ο κατασκευαστής επιμένει να επαναχρησιμοποιήσει αυτή την ονομασία, είναι διότι αποτελεί και πάλι ζήτημα να φέρει τη βαυαρική εταιρεία σε μια νέα εποχή. 

Η BMW Vision Neue Klasse προαναγγέλλει έτσι μια οικογενειακή μπερλίνα στο μέγεθος της 3 Series, αποκλειστικά ηλεκτρικής. Αλλά σε αντίθεση με τις i5 και i7, οι οποίες είναι ηλεκτρικές 5 και 7 Series, εδώ το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά διαφορετικό από το θερμικό μοντέλο. Θα έχει μια ειδική αρχιτεκτονική βελτιωμένη και εξελιγμένη αποκλειστικά για EV. Είναι λοιπόν αδύνατο να μην το φέρει κάποιος στο μυαλό του με το σημείο αναφορά στις κόμπακτ ηλεκτρικές μπερλίνες, το Tesla Model 3

BMW Vision Neue Klasse, BMW Neue Klasse 1500 1961-1964
Η BMW Neue Klasse υπό το πρίσμα του μάρκετινγκ, ήταν το σημείο αναφοράς για το τι σημαίνει μοντέρνα, μεσαία οικογενειακή μπερλίνα πριν από 60+ χρόνια.

Ο επικεφαλής του BMW Group, Oliver Zipse, υποσχέθηκε ότι το πρωτότυπο θα βρίσκεται κοντά στην έκδοση παραγωγής. H ηλεκτρική BMW Neue Klasse θα λανσαριστεί το 2025, με την παραγωγή της να ανατίθεται σε νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Το 2026, η BMW θα παράγει επίσης τη «Neue Klasse» στο Μόναχο και την Κίνα. Διότι όπως και τότε, έτσι και η Neue Klasse του 21ου αιώνα θα είναι μια οικογένεια αυτοκινήτων. Ύστερα από την μπερλίνα το σεντάν, η BMW θα διαθέσει επίσης ένα σπορ crossover πάνω στην ίδια βάση.

Το Vision Neue Klasse concept θα παρουσιαστεί λίγο πριν από τα εγκαίνια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου. Με την BMW να δίνει ραντεβού για το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube